Politistii de la Rutiera au fost solicitati sambata seara, in numai patru ore, la trei accidente produse in Craiova, soldate cu patru masini avariate si doi raniti usor.

Primul accident a fost inregistrat in jurul orei 18.00, pe strada Caracal din Craiova, unde un mecanic auto, angajat al unui service din localitate, a facut praf masina unui client, pe care o conducea pentru a o testa. Potrivit politistilor de la Rutiera, Alin Anghel, de 29 de ani, in timp ce conducea un Fiat pe strada Caracal, a pierdut controlul directiei si a intrat cu masina intr-un gard. In urma impactului, soferul a scapat fara nici o zgarietura, insa masina clientului s-a facut praf. Politistii care au ajuns la fata locului l-au testat cu aparatul etilotest pe tanar si au stabilit ca acesta era baut bine, avand o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Doua ore mai tarziu, politistii au fost solicitati la iesirea din municipiul Craiova catre Isalnita, unde avusese loc alt accident de circulatie.
Oamenii legii au stabilit ca Ioan Ticlea, de 50 de ani, din Arad, in timp ce conducea o autoutilitara Mecedes dinspre Craiova catre Filiasi, la aproximativ 50 de metri dupa ce a trecut de sensul giratoriu, a vrut sa intoarca, insa autovehiculul a fost lovit in plin de un Opel condus in aceeasi directie de Eduard Kazan, de 19 ani, din Isalnita.
In urma accidentului, masina condusa de Kazan s-a facut praf, iar soferul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde medicii au stabilit ca a scapat usor, cu cateva leziuni minore. In acest caz, oamenii legii au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este Ticlea, care a incercat sa intoarca intr-un loc nepermis (linie dubla continua) si fara sa se asigure.

Nevinovat, dar baut la volan

Tot sambata, la ora 22.00, agentii de la Rutiera au fost anuntati ca, pe strada George Enescu din Craiova, s-a produs alt accident rutier.
Din primele cercetari s-a stabilit ca Robert Stancu, de 26 de ani, din municipiu, care conducea un Cielo pe strada Pascani, la intersectia cu George Enescu nu a acordat prioritate Daciei Papuc conduse de Victor Bojan, de 26 de ani, cu care s-a tamponat. In urma impactului dintre cele doua masini, Dacia a fost proiectata pe trotuar, iar Stancu a fost ranit usor, el fiind transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru acordarea de ingrijiri medicale. Potrivit procedurii, politistii i-au testat cu aparatul etilotest pe ambii soferi implicati in accident si au stabilit ca Stancu nu bause, insa Bojan avea o alcoolemie de... 0,37 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ofiterii din cadrul Biroului Rutier au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este Stancu, care nu a respectat semnificatia indicatorului "Cedeaza trecerea" si nu a acordat prioritate Daciei conduse de Bojan.
Potrivit reprezentantilor IPJ Dolj, in toate cele trei cazuri au fost intocmite dosare penale.