Asociatia Centrul Gifted Education pentru copii supradotati lanseaza Testarea Nationala Screening (preliminara) pentru identificarea copiilor cu abilitati inalte. Proiectul vizeaza descoperea copiilor cu abilitati inalte si sustinerea lor printr-o educatie diferentiata pentru dezvoltarea lor la intregul potential.
Testarea Nationala Screening se va realiza online accesand site-ul www.mintistralucite.ro, unde copiii cu varste cuprinse intre 5 - 14 ani isi pot descoperi si testa, gratuit, inteligenta si potentialul. Prin simpla accesare a site-ului, copiii pot alege testul in functie de grupa de varsta din care fac parte. Candidatii care trec cu bine testul au optiunea sa participe la Selectia Nationala din acest an, urmand sa participe la noi teste de inteligenta la nivel international -urmatoarea etapa in selectie avand loc in perioada 26 aprilie - 18 mai. Testarea online poate fi data fara limita de timp, participantii fiind inclusi pe tot parcursul anului in selectia permanenta a centrului si tinuti la curent cu activitatile de dezvoltare a potentialului.
Testul are dificultate medie si vizeaza verificarea cunostintelor generale ale copiilor, perspicacitatea, creativitatea, vederea in spatiu, inteligenta emotionala si spirituala. "Nu este un test de stabilire a coeficientului de inteligenta, ci un test care ne ajuta sa scoatem la iveala acele capacitati deosebite ale copiilor care pot trece neobservate la scoala. Acest test poate fi pentru multi copii pasaportul catre un centru de excelenta pentru copiii supradotati, Centrul Gifted Education, care beneficiaza de un program academic extracurricular specializat pentru copiii supradotati, cu profesori talentati si cele mai bune tehnologii didactice, validate la nivel international", a declarat Monica Gheorghiu, managerul ai unul dintre fondatorii Asociatiei "Centrul Gifted Education".
Centrul Gifted Education este primul centru dedicat exclusiv copiilor supradotati, oferind copiilor cu potential inalt educatia potrivita, pe masura abilitatilor lor. Prin natura cursurilor predate, asociatia rine cont de vulnerabilitatile la care sunt expusi copiii supradotati, ii ajuta sa se integreze in societate si sa aiba performante pe masura capacitatii intelectuale.
O minte sclipitoare nu se poate dezvolta fara sustinerea necesara. Pe cat de inalte sunt abilitatile, pe tot atat de mari sunt si vulnerabilitatile si riscurile sociale cu care copiii supradotati se confrunta. Desi poseda capacitati exceptionale, copiii supradotati nu pot excela fara sustinere. Pe langa nevoi speciale de asistenta academica, acestia au nevoie de un program care sa tina cont de intensitatea lor emotionala, curiozitatea inalta, nevoia de a fi incurajati pe domenii de pasiuni si interes, de dezvoltarea lor holistica, emotionala si sociala, prin intelegere, acceptare, suport si incurajare.
Centrul Gifted Education estimeaza ca exista un numar impresionant de aproximativ 200.000 de copii supradotati academic cu varsta sub 15 ani in Romania - aproximativ 6% din numarul total al elevilor (sursa estimarii: NAGC; procentul este aplicat la populatia de 3,211 milioane copii sub 15 ani cf. INS: Comunicat de presa nr 143 din 26.06.2012) - acestia avand si inalte riscuri sociale - ("cea mai mare risipa umana actuala": 97% dintre copiii supradotati subperformeaza, potrivit cercetatorilor britanici - studiu publicat in 2010).
Testarea Nationala Screening se desfasoara in cadrul unui proiect mai larg, sustinut de BCR si de voluntarii sai, cu scopul descoperirii si sustinerii copiilor supradotati, astfel incat acestia sa isi atinga potentialul maxim.

Ce vei gasi pe www.mintistralucite.ro

Vei gasi informatii legate de Testarea Nationala Screening si testele dedicate varstelor 5-14 ani, plus informatii care sa sustina orice cititor sa fie mai bine informat in legatura cu supradotarea si cum sa recunoasca un copil supradotat. "Un copil gifted, pe cat este de exceptional si impresionant, tot atat este si de vulnerabil" si are nevoie de multa rabdare si o deschidere uriasa din partea parintelui pentru a intelege caracteristicile si nevoile speciale ale copilului- un aspect foarte important. Vizitatorul online va gasi informatii despre miturile supradotarii si va fi mai bine echipat prin intelegerea termenilor si a definitiilor legate de supradotare. Va gasi un punct de plecare ca parinte. Un portret de copil. Imagini care sa il inspire pe copil si sa isi inteleaga modul de operare mental. Ce spun copiii despre noi. Cum sa te inscrii la Scoala Leonardo Gifted School. Care sunt testele internationale oferite de Centrul Permanent de Testare. Ultimele noutati din presa de specialitate. Ce inseamna "excelenta". Pasaportul nostru: 100% satisfactie in randul copiilor supradotati. Cum sa propui o intrebare de test. Un MuzicoTest propus de Dr Iamandescu pentru copiii foarte creativi si cu talent muzical. Cum sa ne contactezi, prin formular, sau direct.

Despre Centrul Gifted Education

Centrul Gifted Education este o asociatie non-profit cu misiunea de a descoperi si de a dezvolta potentialul copiilor cu abilitati inalte, printr-o educatie de excelenta, promovand si utilizand cea mai buna curricula validata la nivel international de descoperire si dezvoltare a abilitatilor naturale si a potentialului copiilor, modele de bune practici in educatie, retele de profesori talentati, experti si profesionisti in educatie.
Proiectul este auditat si recomandat de doua Universitati Internationale, CEU Business School si Johns Hopkins Carey School of Business. Suntem parteneri ai Universitatii Bucuresti, Facultatea de Stiintele Educatiei si Psihologie, membri ECHA - European Council for High Ability, si WCGTC - World Council for Gifted and Talented Children.
Web: www.giftededu.ro
www.mintistralucite.ro