Perioada: 4 - 6 aprilie 2014
Vizitare: zilnic, intre 10.00 si 18.00
Intrarea libera
Conform traditiei populare romanesti, luna aprilie se mai numeste si "Prier". Aceasta denumire populara a lunii aprilie, provine de la verbul a prii si inseamna timp prielnic pentru semanaturi, ori lucrari in gospodarie. In timpurile vechi, la sate, in luna lui "Prier" se continuau semanaturile si araturile incepute in luna martie. Tot in aceasta perioada campul se inchidea, ceea ce insemna ca oile si vitele nu mai aveau voie sa pasca libere. Prin urmare se incepea formatul turmelor si se tundeau oile care urmau sa urce la munte. Ciobanii aveau ca obligatie reparatul stanelor si al tarcurilor pentru animalele ce aveau sa le primeasca. (Sursa: http://traditii-superstitii.ro/luna-aprilie-o-luna-prielnica/)
Va asteptam la inceput de aprilie, la o noua editie Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizata week-end-ul acesta, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman. De vineri pana duminica, intre orele 10.00-18.00 sunteti asteptati intr-o lume aparte, cu produse traditionale, mesteri populari, artizani si colectionari.
De-ale gurii puteti targui bucate diverse:
produse de post: halvita, turta dulce, halva, prajituri traditionale de post din Maramures, magiun de prune, nuci, miere si produse apicole, dulceturi, siropuri si zacusti, hribi, ghebe la borcan si alte felurite salate de toamna din camari ca altadata, pe vremea bunicilor, fasole sau varza la ceaun cu mamaliguta; produse naturale si produse traditionale: afumaturi, branzeturi de oaie, vaca sau capra, cofeturi si dulciuri: ciocolata de casa, Cozonacul Bujor si Cozonacul Domnesc, placinta intinsa de Turnu si placinte muntenesti cu dovleac, mac, visine, miere si produse apico
Vor fi prezenti la acest targ, mesteri populari si artisti handmade din toate zonele tarii, care va vor incanta in aceste zile de primavara cu diverse obiecte: ceramica, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, obiecte din lemn, bijuterii handmade, obiecte realizate din lana si crosetate, toate va invita intr-o lume aparte, a lucrusoarelor facute cu indemanare si mai ales mult drag.
In curtea din spate negustori vechi, din Bucuresti, Brasov sau Sibiu va asteapta la tocmeli ca altadata cu obiecte de antichitati taranesti si nu numai: sfesnice, carte veche, portelanuri, tesaturi, harti, patefoane, mobilier taranesc, cufere, lazi de zestre, obiecte din gospodaria taraneasca si multe alte minunatii doar pentru cunoscatori si colectionari.