Fundatia Kogaion 115 organizeaza "Targ cu mestesugari si produse traditionale de Sfanta Maria" in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti, Str. Monetariei, Nr. 3, in perioada: 15 - 17 august 2014.
Targul contureaza imaginea unei intregi tipologii a mestesugurilor traditionale: tesut, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn, pictura de icoane, cojocarie, confectionat de masti populare si podoabe, impletit fibre vegetale, fiind reprezentate toate zonele etnografice de traditie din Romania.
De Santamarie sau Upsenia, cum este denumita sarbatoarea in unele zone ale Moldovei, se obisnuieste ca femeile sa imparta nevoiasilor faguri de miere, prune si struguri. Le veti gasi pe toate la targ, alaturi de o multime de obiecte create cu multa dragoste pentru frumos de mesteri iscusiti. Puteti alege aici cadoul potrivit pentru sarbatoritii zilei sau pentru masa festiva.
Producatorii vor fi pregatiti cu branzeturi de capra si de oaie, legume si fructe conservate traditional, dulceturi, cozonaci si "poale-n brau", turta dulce, prajituri de casa. Nu lipsesc nici bauturile: sucuri naturale dar si vinuri din Vrancea, tuicaă si palinca.
Pentru gurmanzi dar nu numai, se gasesc la targ mancaruri care mai de care mai apetisante: ciolan cu fasole, pastrama cu mamaliguta, frigarui de porc sau carnaciori proaspeti rumeniti pe gratar, mititei si peste la gratar.
Din lada de zestre a bunicii vor fi aduse la targ costume populare autentice, covoare oltenesti, carpete sau prosoape cu alesaturi.
Atelierele de creativitate ii asteapta pe copii, avand ca indrumatori mesteri deosebit de talentati: Florentin Cantaragiu (tel. 0744101022) pentru "Atelierul de pictat icoane pe lemn", Dan Marinescu (tel. 0745862063) pentru "Atelierul de tablouri din flori naturale", Cristina Vasilescu (tel. 0733051279) pentru "Atelierul de cadouri pentru Marii, Marini si Marioare" si Simona Vaduva (tel. 0727859959) pentru "Atelierul de pictura pe tricouri si magneti".