In paradisul islamic exista un copac ale carui frunze poarta fiecare numele unei creaturi pamantene. In noaptea de 14 spre 15 a lunii, cha ban, a opta luna a anului musulman, un inger scutura copacul. Frunzele care cad ii indica pe cei sortiti sa moara in anul acela sau cel mai tarziu anul viitor.
Este deja dovedit acest lucru, la inmormantare i se introduce cadavrului bumbac in toate orificiile corpului si asta pentru ca diavolul sa nu poata patrunde in corpul decedatului. Ajuns la locul ales ca mormant, mortul este culacat pe partea stanga, cu fata spre Meca. Imanul spune profesiunea de credinta, apoi se adreseaza mortului, amintindu-i de judecatorii ingeri, Nakir si Morkir, apoi toti pleaca, ca sa nu tulbure actul divin.
Cei doi ingeri cer mortului sa raspunda de viata pe care Dumnezeu i-a incredintat-o.
Daca a fost vinovat, il lovesc pana scoate tipete atat de puternice incat il aud toate animalele din univers,in afara de oameni.
Conform traditiei Coranului, auzind aceste tipete, turmele sunt cuprinse de o spaima cumplita, cainii urla a moarte, bandele de sacali alearga scheunand prin paduri, iar elefantii scot strigate inspaimantatoare.
Cam multe minuni se mai ascund in aceasta natura, inca nescunoscuta de oameni!