Jurnalul National : Profesorii Jonathan Michael Shapiro si Bonaventura Clotet, decorati cu titlul Doctor Honoris Cauza la Bucuresti (Autor : Magda Marincovici)

Reputatii profesori Jonathan Michael Shapiro si Bonaventura Clotet au fost onorati de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" cu titlul de Doctor Honoris Causa in semn de recunoastere a exceptionalei lor contributii in domeniul cercetarii si luptei contra infectiei cu HIV.
Profesorul Jonathan Michael Shapiro, doctor in medicina, activeaza in in Israel si SUA. Este membru al Comitetului Stiintific din cadrul Scolii de Medicina a Universitatii Stanford, California. Din 1996, profesorul Shapiro este directorul Centrului National de Hemofilie, Departamentul HIV/SIDA din cadrul Centrului Med Sheba, Tel Hashomer, Israel. Este autorul a peste 80 de articole stiintifice aparute in prestigioase publicatii de specialitate si a contribuit, alaturi de profesorul Bonaventura Clotet, la elaborarea a numeroase ghiduri clinice de terapie a infectiei cu HIV.
Profesorul Bonaventura Clotet, doctor in medicina, este de 27 de ani profesor la Universitatea de Medicina din Barcelona si din 1993 conduce sectia HIV/SIDA din cadrul Spitalului Universitar din Badalone, Spania. Coordoneaza o echipa de 100 de cercetatori care incearca zi de zi sa gaseasca noi metode de tratament si noi scheme de terapie in domeniul infectiei cu HIV, al hepatitelor si papilomavirusurilor. Profesorul Clotet a publicat peste 500 de articole stiintifice in renumite publicatii de specialitate, autor sau coautor a 50 de volume de medicina.
Cei doi distinsi profesori fac parte din echipa de experti ai Academiei Europene HIV/SIDA si de Boli Infectioase din Bucuresti. In aceasta calitate, cei doi sustin miercuri, 10 aprilie 2013 , un seminar de educatie medicala cu tema "Excelenta in HIV" in aula Academiei din cadrul Institutului National de Boli Infectioase " Prof. Dr. Matei Bals".