Scapa de tulburari digestive cu enzime naturale si extracte din plante
Digestia este una dintre cele mai importante functii fiziologice a organismului. Prin procesul de digestie, substantele nutritive din alimente ajung in mediul intern: sange, limfa, celule. Cand digestia se desfasoara corect, alimentul hraneste intreaga fiziologie a organismului. Practic, in societatea actuala, digestia corecta este greu de realizat. Omul modern vine astazi in contact cu mii de toxine provenite din: alimentatie necorespunzatoare, fumat, alcool, medicamente, sedentarism, stres si anxietate. Sistemul digestiv este vulnerabil la acesti factori nocivi si astfel apar tulburarile de digestie.

Stresul si functia digestiva

Stresul este constant in viata noastra. Intregul organism este dependent de starea de spirit, iar sistemul digestiv este si el afectat in situatii tensionate. Exista o relatie complexa intre sistemul digestiv si creier. Atunci cand creierul este supus factorilor de stres, acest lucru provoaca dezechilibre hormonale si perturba sistemul digestiv. Putem simti aceste efecte pe propria piele. Cand suntem stresati, ne confruntam cu: batai rapide ale inimii, cresterea tensiunii arteriale, lipsa poftei de mancare sau dimpotriva cresterea apetitului, mai ales pentru alimente bogate in calorii si dezechilibrate nutritional. Stresul poate provoca, pe termen scurt, dureri sau arsuri la stomac, greata, varsaturi, iar pe termen lung se poate ajunge la sindrom de colon iritabil, ulcer. Totodata, o digestie necorespunzatoare provoaca la randul ei stres organismului, intrandu-se astfel intr-un cerc vicios.

Enzimele digestive "nu stiu" sa prelucreze alimentele moderne

Nutritionistii atrag atentia ca alimentele moderne sunt atat de diferite fata de alimentele naturale traditionale incat nu pot fi "recunoscute" si prelucrate corect de corpul nostru. Enzimele noastre digestive "nu stiu" sa descompuna alimentele industrializate, care nu au fost consumate de stramosii nostri. Intre hrana naturala si genomul uman exista o relatie de compatibilitate stabilita in mii de ani. In prezent, organismul uman nu este adaptat noilor alimente industrializate, rafinate si dezechilibrate nutritional. Iata de ce alimentatia moderna cauzeaza tot felul de neplaceri digestive, care se fac simtite din pricina scaderii activitatii enzimelor digestive: senzatie de greutate in stomac, intoleranta alimentara (greata dupa mese), balonare abdominaa, constipatie sau diaree, respiratie urat mirositoare, eructatii, reflux gastroesofagian, lipsa de energie.

Enzime active naturale si extracte din plante pentru o digestie buna

Natura ne pune la dispozitie o serie de enzime digestive si extracte din plante care participa activ la digestie si la starea generala de bine. Enzimele accelereaza procesul de digestie. Cu cat enzimele sunt mai active, cu atat digestia este mai rapida, iar starea organismului e mai buna. Enzimele sunt produse in sistemul digestiv si pot fi suplimentate prin consumul de alimente crude (fructe si legume). Cantitatea insuficienta de enzime poate fi compensata si prin utilizarea suplimentara de enzime digestive naturale. O categorie foarte eficienta de enzime naturale sunt cele derivate din ciuperca Aspergillus. Actiunea lor este consolidata de extracte din plante: radacina de ghintura galbena, radacina de papadie, extract uscat din fructe de armurariu, radacina de ginseng siberian. Aceste substante vegetale au efect adaptogen, ajutand organismul sa faca fata stresului si sa-si restabileasca echilibrul. Iata cum actioneaza sinergic enzimele naturale si extractele din plante.

Substante active

Efectul substantelor active

Complex de enzime din ciuperca Aspergillus

Aceste enzime cu spectru larg descompun in mod eficient substanțele nutritive: proteine (proteaza), grasimi (lipaza), carbohidrati (amilaza), lactoza, (lactaza) si fibre (celulaza).
Extract uscat din fructe de armurariu Armurariul este una dintre cele mai folosite plante in fitoterapie pentru imbunatatirea digestiei. Silimarina, principala substanta activa din compozitia fructelor de armurariu, protejeaza celulele hepatice de factori toxici si ajuta la functionarea normala a stomacului.
Radacina de ghintura galbena Ghintura galbena contine substante amare (gentiopicrina, amarogentina si gentianina), care ajuta la functionarea normala a stomacului si a colecistului, contribuind astfel la buna functionare a digestiei.

Radacina de papadie

Papadia este utilizata in mod traditional pentru a ajuta la obtinerea unei secretii biliare normale, pentru eliberarea tractului pancreatic si pentru protejarea celulelor hepatice. In plus, este un foarte bun detoxifiant al ficatului si al intregului organism.

Radacina de ginseng siberian

Ginsengul siberian are efect adaptogen: ajuta organismul sa faca fata stresului, reduce starile de oboseala si extenuare. Contribuie la intarirea sistemului imunitar si sprijina ficatul sa se adapteze la efectele nocive ale factorilor daunatori si sa-si mentina functia sa normala.

GASTROVAL forte de la GTS Solution este un preparat original, cu enzime naturale si extracte din plante, care nu numai ca ajuta la buna functionare a digestiei, dar are, de asemenea, si efect adaptogen. Preparatul este eficient prin compozitia echilibrata a amestecului sau. El contine enzime complexe din ciuperca Aspergillus si extracte din plante cu acțiune specifica asupra sistemului digestiv si hepatobiliar (ghintura galbena, armurariu, ginseng siberian). Are un spectru larg de enzime digestive, care sunt active la temperatura corpului uman si nu-si pierd efectul in diferitele medii ale sistemului digestiv. Aceste enzime descompun proteine, grasimi, carbohidrati, produse lactate sau fibre. Actiunea lor este consolidata de substantele active din extracte de plante, care contribuie la secretia normala de sucuri gastrice si de bila, descompun substantele nutritive si protejeaza celulele ficatului si ale pancreasului de factorii daunatori.
Produsul este disponibil pe: www.qlife.ro.