Cum se formeaza vanataile?

Pentru inceput cred ca multi dintre voi v-ati intrebat cum apar aceste vanatai. Ei bine, pielea noastra este destul de rezistenta. Atunci cand sufera o leziune, nu se rupe neaparat, dar sub piele se pot sparge mici vase de sange. Atunci sangele din acestea se revarsa in tesut, formand o pata rosie sub piele, un hematom. Acesta poate trece in cateva ore sau, daca nu, se poate forma o vanataie.
De regula, reactioneaza si senzorii de durere, care transmit mesajul la creier. Sangele care iese din leziune va fi descompus in cateva zile de celulele de protectie ale organismului. In acest timp, pata devine verde, apoi galbena, pentru ca, in cele din urma, pielea sa revina la culoarea normala.

Frunzele de varza

Varza este foarte buna pentru combaterea vanatailor. De asemenea, leguma este un bun calmant pentru durere si eficienta in eliminarea umflaturii. Se aplica pe rana cataplasme (2-3 frunze de varza) pe zona afectata si se lasa sa actioneze timp de caateva ore. Inainte de a fi folosite frunzele de varza trebuie foarte bine clatite cu apa.

Cartoful crud

Cartoful crud este si el un excelent remediu pentru vanatai, desi nu foarte multe persoane stiu asta. Pentru a scapa rapid de o vanataie nu trebuie sa faci altceva decat sa razi un cartof crud sau, pur si simplu, sa-l feliezi. Pune cartoful razuit intr-o bucata de tifon si aplica pe vanataie.
Acelasi tratament este de folos in caz de de arsuri, cearcane sau umflaturi ale pleoapelor, dar si pentru ameliorarea durerilor de cap.