Quanta Resurse Umane SRL impreuna cu partenerul sau, Organizația Patronala din Industria Aeronautica Romana (OPIAR), au implementat cu succes proiectul strategic AEROCALIFICARE - Competitivitate si Sustenabilitate in Sectorul Aeronautic prin Calificare Profesionala Inovativa” POSDRU/164/2.3/S/139944, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Prin intermediul proiectului ”Aerocalificare” au participat la cursuri de calificare/recalificare gratuite 1552 persoane, din care 1494 au fost certificate. Acestia sunt angajati in companii din sectorul aeronautic si in alte sectoare de activitate, din judetele Maramures, Cluj, Dambovita, Brasov, Dolj, Olt, Bucuresti, Ilfov, Prahova, Bacau, Iasi, Tulcea si Constanta.
Evenimentul de final al proiectului s-a desfasurat pe perioada a doua zile, respectiv 21 si 22 noiembrie 2015, la hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov si a oferit prilejul unei dezbateri reale si deschise privind rezultatele proiectului si strategiile viitoare de dezvoltare si de asigurare a sustenabilitatii proiectului. Au fost abordate subiecte de interes cu privire la beneficiile formarii profesionale continue pentru asigurarea stabilitatii angajatilor la locul de munca si pentru cresterea competitivitatii economice la nivel regional, national si international.
Ne dorim, in primul rand, sa oferim persoanelor de pe piața muncii structuri de formare profesionala care sa le permita o evolutie si sa le faciliteze gasirea unui loc de munca. Rezultatele acestui proiect sunt, din punctul meu e vedere, extraordinare. Existau o serie de dificultati inca de la inceputul implementari unui astfel de proiect, insa cred ca noi am reusit sa identificam nevoile pietei si sa oferim exact ceea ce era necesar. Sunt mulțumit sa spun ca am reusit sa ne atingem obiectivele propuse. Vreau sa felicit si sa multumesc echipei si celor implicati in acest proiect", a apreciat Emanuele Fiore, CEO, Quanta Resurse Umane Romania.
Mihail Toncea, Presedintele OPIAR, a fost de parere ca ”trebuie sa organizam cat mai multe cursuri de calificare, sa investim in utilaje, sa schimbam si sa modernizam tehnologii. Tinta noastra principala este cresterea productivitatii. Una dintre solutii o reprezinta tocmai cursurile organizate in cadrul acestui proiect”.
Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Marius Lucian Obreja, prezent la eveniment a incurajat participantii sa isi expuna, in masura in care ele exista, eventualele propuneri pentru modificari legislative menite sa contribuie la sprijinirea industriei aeronautice, si mai mult decat atat, cei prezenti in sala au fost invitati sa il contacteze la Senat sau la biroul personal. Pe langa acestea, a sustinut ideea ca trebuie investit in industria de aparare cu chibzuinta, iar in 2016 chiar se vor aloca 2 % din PIB-ul Romaniei industriei de aparare.
Cristian Victor Bruja, Directorul General al Unison Engine Components a declarat: Companiile care vor sa aiba un viitor si vor sa ramana pe piata trebuie sa se preocupe de formarea si dezvoltarea capitalului uman. Nu ne mai putem baza doar pe tradiționalismul sistemului educational clasic. Aceste programe de formare profesionala sunt extrem de importante. Eu sper si ca prin conexiunile care se creeaza intre cei care participa la aceste programe de calificare reusim si sa crestem nivelul si importanta industriei aeronautice din Romania. Din punctul meu de vedere, aceasta industrie are un extrem de mare potential si este subevaluata la momentul de fata".
Proiectul AEROCALIFICARE - Competitivitate si Sustenabilitate in Sectorul Aeronautic prin Calificare Profesionala Inovativa” se desfasoara in perioada 23 aprilie 2014 - 15 decembrie 2015 si se adreseaza angajatilor din sectorul aeronautic si alte sectoare de activitate.
In cadrul sau au fost certificati, printr-o serie de 18 cursuri de calificare gratuite specifice un numar de 1494 de angajati, dintr-un numar total de 2464 consiliati. Cursurile oferite in cadrul proiectului au fost cursuri de calificare de nivel I, II si III. Locatiile de derulare a programelor de formare profesionala pentru angajati au fost companii din sectorul aeronautic, dar si din alte sectoare din 13 judete situate in 7 regiuni de dezvoltare din Romania.
Pe langa consiliere si formare profesionala, beneficiarii finali ai proiectului au participat la schimburi de experienta la nivel national. Astfel ca, un numar de 169 absolventi ai cursurilor de calificare oferite prin proiect, provenind din diferite companii de profil, au avut oportunitatea de a discuta cu colegii lor, in scopul de a identifica abordarile comune sau diferite din activitatea de productie si formare, din companii situate in diferite regiuni ale tarii, dar si fata de nivelul de pregatire cerut angajatilor din alte tari ale Uniunii Europene.
De asemenea in cadrul proiectului ”Aerocalificare” a fost organizat un concurs cu premii, cu scopul de a stimula participarea angajatilor la formare profesionala continua prin evidențierea necesitatii continuarii procesului de pregatire pentru mentinerea locului de munca si atingerea nivelului de calificare cerut in companiile de profil din alte state membre si de a constientiza importantei FPC in randul angajatilor si dezvoltarii profesionale continue.
Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la:
Tel: +40 721 44 00 73
E - mail: [email protected]