Senatoarea Gabriela Firea a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Bucurestiul are nevoie de o lege noua, nu de cumetrii vechi! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
- Decat sa adancim santuri care vor exista oricum si vor ramane acolo unde sunt, mai bine sa construim metereze contra asaltului PSD asupra Capitalei, spune presedintele PNL Bucuresti intr-o postare de pe Facebook, sintetizand intr-o singura fraza strategia disperata cu care liberalii spera sa castige alegerile in Capitala, dar si gena dominanta a noului partid liberal. Pentru ca nu mai este loc de niciun dubiu, vechiul PDL si-a pus definitiv amprenta pe actiunea politica a PNL.
Catalin Predoiu a mai avut un moment de maxima sinceritate, cu cateva zile in urma, cand a spus ca la sectorul 3 au nevoie de un candidat fara mama si fara tata ca sa-l bata pe Robert Negoita. Acesta este profilul candidatilor PDL, orfani de caracter, lipsiti de scrupule, capabili sa taie pensii si salarii fara nicio remuscare, profil asumat acum de noul PNL.
Incapabili sa propuna proiecte, fostii pedelisti si actualii penelisti mizeaza exclusiv pe campanii negative. Elocventa in acest sens este situatia Arenei Nationale care ramane inchisa doar in baza unor calcule politicianiste, pentru a-i asigura vizibilitate actualului primar interimar, care si-a anuntat deja candidatura la o primarie de sector. Bucurestenii nu se pot bucura de o investitie de 250 milioane de euro, facuta si din banii lor, din cauza incompetentei sau relei vointe a unor functionari publici si pentru ca majoritatea PNL din Consiliul General considera ca in acest fel poate sa speculeze situatia in folos propriu.
Partidul Social Democrat nu se va lasa angrenat intr-o campanie negativa, asemeni PNL-ului, desi ar fi poate mai indreptatit. In ultimii ani PSD nu a avut majoritatea in Consiliul General, nici macar nu a facut parte dintr-o coalitie majoritara, primarul nu a fost inregimentat in PSD, nici de facto, nici de jure. Cu toate acestea, campania noastra se va axa exclusiv pe proiecte concrete care sa le faca bucurestenilor viata mai buna.
In acest sens, vom propune, si pentru asta avem nevoie de sprijinul tuturor parlamentarilor, o noua lege a Capitalei, care sa elimine toate disfunctionalitatile din relatia intre Primaria Generala si primariile de sectoare, care sa ofere instrumentele necesare pentru coordonarea lucrarilor de infrastructura si care sa asigure o dezvoltare echilibrata in toate domeniile care concura la calitatea vietii cetateanului.
Intr-un articol publicat in cotidianul.ro in urma cu cativa ani, reputatul istoric si antropolog Adrian Majuru, directorul Muzeului Muncipiului Bucuresti scria:
- Orasul este asemenea unui organism. Creste, se transforma, impune permanente reevaluari cuprinse in ceea ce numim in mod obisnuit sistematizare. Dar pentru o temeinica evaluare orasul trebuie bine administrat. Iar aceasta administrare inseamna si prognoza. Bucurestiul de azi inseamna milioane de suflete, care-l locuiesc sau il tranziteaza. Prognozele demografice si economice ne dovedesc ca ne indeptam spre dimensiunea unei metropole foarte complexe si dinamice. Acest lucru impune o atentie detaliata a administrarii prezentului cu extensie in viitorul apropiat si mediu. Avem nevoie de o administrare in armonie cu problemele oraselor din marele oras.
In fata acestei provocari, raspunsul PNL este ca vrea sa faca front comun impotriva PSD si pentru asta cheama alaturi Miscarea Populara, M10, intr-o cumetrie politica menita sa refaca, sub un alt nume, marele Partid Democrat, in timp ce Partidul Social Democrat isi propune sa faca un front comun pentru rezolvarea problemelor bucurestenilor. O diferenta de abordare care, cu siguranta, nu le va scapa alegatorilor!