165 de studenti interesati de domeniul editorial au beneficiat, timp de cateva luni, de practica platita in marile edituri din Romania si de consiliere profesionala, totul in cadrul unui program cu finantare europeana.
Proiectul DIGIPUB Competente digitale pentru piata editoriala in era publicatiilor electronice - ID 156046, este implementat de Asociatia Editorilor din Romania alaturi de Universitatea din Bcuuresti si Diastasi Training and Consulting Services.
DIGIPUB beneficiaza de cofinantare din Fondul European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii. Domeniul major de interventie 2.1 Tranzitia de la scoala la viata activa.
I-am invatat pe studenti cum sa-si faca un CV si o scrisoare de intentie. I-am rasplatit cu o vizita de studiu in Grecia, intre 14 - 20 decembrie, unde vor invata despre piata editoriala din Grecia, a spus Miruna Meirosu de la Editura Curtea Veche.
Ma bucur ca pe POSDRU au inceput sa apara si proiecte ale unor editori, care necesita un alt tip de calificare. E al cincilea proiect initiat de asociatiile de sprijin de 25.000 de euro unor tineri care au incercat sa inceapa niste proiecte culturale. Cred cu tarie ca acesta este viitorul: cartea electonica, spune Arpad Harangozo, managerul proiectului.
Prioritatile au trebuit sa se indrepte catre industriile creative si clturale. Pana acum ce s-a facut a fost munca patriotica si speram sa ne primim banii pana la sfarsitul anului, spune Mihai Mitrica, Director AER.
Si alte edituri vor sa angajeze studenti. Aici se vede concret avantajul fondurilor europene. Le multumesc partenerilor de la Asociatia Editorilor. Am incercat sa ne adaptam si am facut-o bine. Daca vom avea asemenea proiecte in continuare ar fi perfect, spune conf. dr Mircea Vasilescu.