Procurorii DIICOT au anihilat o retea de sapte traficanti de droguri formata din cetateni romani si turci. Printre acestia s-ar afla si un nepot indepartat al Patriarhului Daniel, sustine site-ul pressalert.ro.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au destructurat un grup infractional organizat, format din 7 inculpati, cetateni romani si turci, specializat in traficul de droguri pe relatia Turcia-Bulgaria-Romania. Membrii gruparii aduceau periodic din Turcia cantitati cuprinse intre 6 si 10 kg de heroina, drogurile fiind destinate comercializarii pe teritoriul Romaniei sau Germaniei, se arata intr-un comunicat al DIICOT.
Printre cei implicati in afacere se afla si Emilian Ioan Birgian, de 29 de ani, unul din nepotii Patriarhului Daniel, dupa cum sustine site-ul pressalert.ro. Birgian ar fi nepotul fratelui tatalui patriarhului.
Conform DIICOT, drogurile erau disimulate in torpedoul unui autoturism si transportate din Turcia in Romania de catre inculpatii M.N., de 24 ani si B.A., de 47 ani, ambii din Buzau, iar in Romania erau preluate de catre M.V.G., liderul din Romania al gruparii si B.E.I., de 29 ani, din Lugoj, judetul Timis, R.I. de 56 ani, din Bucuresti si C.M., de 40 de ani, cetatean turc, cu resedinta in Romania.