La data de 4 februarie 2011, ora 03.45, lucratori din cadrul Sectiei 18 Politie s-au sesizat ca pe Calea Ferentari, sector 5, in spatele unui bloc, se afla un autoturism inchis la culoare, care ruleaza printre autoturismele parcate.
Politidtii au trecut la urmarirea autoturismului in cauza, procedandu-se la oprirea acestuia la intersectia str. Nasaud cu Calea Ferentari.
Din primele verificari s-a stabilit ca autoturismul este marca Audi A6, in interiorul caruia se aflau trei ocupanti care au fost identificati ca fiind I. ALEXANDRU de 20 de ani, C. CRISTIAN de 23 de ani si P. ROBERT de 17 ani, cunoscut cu antecedente penale, toti din Bucuresti, primul aflandu-se la volanul acestuia.
Cu ocazia verificarii autoturismului, in interiorul acestuia au fost gasite urmatoarele bunuri: 2 modulatoare MP3, 3 detectoare radar, 1 cheie pentru autoturism Ford, 1 cheie pentru autoturism VW, 3 perechi manusi din material textil de culoare neagra, 1 microfon statie emisie receptie, 1 geam oglinda retrovizoare, o trusa ce continea chei tubulare si diferite capete de surubelnita, 2 lanterne, suma de 1000 lei, 1 roata rezerva de autoturism Dacia Logan si 3 foarfece special confectionate pentru a deschide sistemele de asigurare ale autoturismelor.
Cu ocazia cercetarilor efectuate a fost identificata o persoana de 21 de ani din Bucuresti, care, in perioada 31.01.2011 - 03.02.2011, a cumparat de la C. Cristian un numar de 8 roti noi complet echipate de autoturism Dacia Logan, bunuri ce au fost ridicate in vederea cercetarilor.
Totodata s-a stabilit ca cei trei, inperioada 31.01-04.02.2011, au comis un numar de 5 infractiuni de furt calificat din autoturismele parcate pe raza sectiei.
Cercetarile au fost continuate de Sectia 18 Politie sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat cu cei in cauza in stare de retinere, fiind prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 si Judecatoriei Sectorului 5 care a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 29 zile pentru I. ALEXANDRU si C. CRISTIAN si 19 zile pentru P. ROBERT.
Cercetarile vor fi continuate de Sectia 18 Politie pentru stabilirea intregii activitati infractionale.