Victor Ponta cere ca presedintele Klaus Johannis sa fie cercetat de DNA pentru infractiunea de conflict de interese prin nominalizarea unui bun prieten ca ambasador, si pentru fals si uz de fals in vederea obtinerii unei case in Sibiu

dcnews.ro: Victor Ponta cere DNA urmarirea penala a lui Klaus Iohannis
Fostul premier Victor Ponta cere DNA inceperea urmaririi penale a lui Klaus Iohannis, dupa ce a propus ambasador un prieten bun de familie, fiul lui Ilie Gradinar, fost director al unei companii din subordinea primariei Sibiu, milionar in euro.
- Bun - deci acum, daca suntem toti egali in Romania si daca se respecta ceea ce s-a intamplat in cazul altora, urmeaza:
1. DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra d-lui Klaus Iohannis pentru savarsirea infractiunii de CONFLICT DE INTERESE prevazuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece in exercitarea atributiilor de serviciu a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru o persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale sau de munca in ultimii 5 ani. (vezi mai jos textul)
2. Tinerii frumosi si liberi care au cerut O ALTFEL DE POLITICA vor iesi diseara in strada sa ceara demisia Presedintelui vinovat (asa cum fac in aceste zile in Brazilia, Franta etc.)
3. Cu ocazia demisiei, dl Iohannis va fi cercetat penal si pentru fals si uz de fals, fapte comise in vederea obtinerii in mod fraudulos a unei case in Sibiu, asa cum a stabilit deja prin hotarare definitiva Curtea de Apel Brasov. Si sigur va fi solicitat de catre ANAF sa restituie suma de 600 milioane incasata fara drept ca si chirie pentru casa obtinuta in mod fraudulos.
Eu cred ca Romania este un stat de drept in care toti suntem egali in fata legii si raspundem pentru faptele noastre - sau NU?!, a scris Victor Ponta, pe Facebook.