Tragedia de vineri seara din Clubul Colectiv din Bucuresti a pornit de la efectele pirotehnice folosite in timpul concertului de lansare a unui nou album al trupei Goodbye to Gravity. Primul single lansat de formatie de pe noul album se intituleaza, in mod straniu, "The Day We Die", Ziua in care murim.
Basistul si vocalistul trupei Goodbye to Gravity se afla la Spitalul Floreasca, fiind printre cei raniti in incendiul din clubul Colectiv, potrivit apropiatlor trupei rock.
Unul dintre apropiatii trupei a scris sambata dimineata pe pagina de Facebook a Goodbye to Gravity ca basistul Alex Pascu se afla in stare stabila la spital. Potrivit unor martori, si solistul Andrei Galut este internat la spitalul Floreasca, cu arsuri pe 45 la suta din suprafata corpului.
Andrei Galut este intubat, este ventilat mecanic si se afla la terapie intensiva. Familia aradeanului este in stare de soc, ea aflandu-se pe drum spre Bucuresti. Solistul trupei Goodbye to Gravity este castigatorul concursului Megastar difuzat de PrimaTV in 2008.
Formatia isi lansa vineri seara noul album, acesta fiind evenimentul in timpul caruia s-a produs incendiul ce a dus la o tragedia in care 27 de persoane si-au pierdut viata si alte 160 sunt ranite, unele in stare foarte grava.
Solistul trupei care concerta in clubul Colectiv se afla in stare grava. Are arsuri pe 45% din corp.
Premonitie stranie a trupei care a lansat tocmai in ziua tragediei melodia "Ziua in care murim", primul single de pe album.
Primele trei single-uri de pe discul Mantras of War au fost The Day We Die, Shadow Puppets si Atonement. La concert, la care intrarea a fost gratuita, asista si Adrian Despot, solistul trupei Vita de Vie, care ar fi fost si el ranit, insa ar fi in afara oricarui pericol.
"Este o etaps foarte importants pentru noi", a spus basistul Alex Pascu inainte de lansare. "Suntem foarte msndri de acest album, iar lansarea va fi un eveniment cu adevarat special pentru fanii rock din Romania."
"Cu siguranta va fi un concert unic, cu un setlist extins, ce va cuprinde cele mai bune piese de pe cele doua albume ale noastre", a explicat inainte de concertul fatal vocalistul Andrei Galut. 'Mantras of War' este al doilea album al bucurestenilor.