femeia.ro : PRAJITURA SIMPLA CU CIOCOLATA SI IAURT
Prajitura simpla cu ciocolata si iaurt o pregatesc pentru ai mei, acasa, de vreo trei zile, in fiecare zi. Nu ramane nici o bucatica pentru a doua zi. Este extrem de simplu de facut, iar gustul este divin. Marele beneficiu este ca poti sa variezi reteta, adaugand ingrediente care fac ca aceasta prajitura simpla cu ciocolata si iaurt sa capete noi gusturi, noi arome, noi infatisari.
Reteta de baza este insa spectaculoasa prin gustul sau, prin modul, extrem de usor, in care se preparara.

Trebuie spus poti creste cantitatile in functie de nevoie. Din ingredientele de mai jos rezulta circa 3-4 portii potrivite, perfecte pentru un desert in familie.

INGREDIENTE
- 200 de grame de iaurt (patreaza ambalajul pentru ca vei masura cu el ingredientele)
- 3 oua
- 150 de grame de ciocolata
- Jumatate de pahar cu ulei(masura este paharul de iaurt)
- Un pahar cu zahar (masura este paharul de iaurt)
- Un pahar cu faina (masura este paharul de iaurt)
- O lingurita rasa de praf de copt

PREPARARE
- Pune iaurtul intr-un castron mare.
- Adauga pe rand si amesteca bine dupa fiecare: zaharul, ouale, uleiul, faina si praful de copt. Rezulta un aluat omogen.
- Pune ciocolata la topit si cand s-a racit adauga si acest ingredient in compozitie in timp ce amesteci energic.
- Toarna amestecul intr-o tava potrivita unsa bine cu unt.
- Se coace la 200°C, in cuptorul incins bine, timp de 30 minute.
- Se serveste taiata in bucati, simpla, cu fructe, sirop de fructe, frisca sau crema de vanilie.

Poti pune in prajitura: nuci maruntite, fistic, fructe din dulceata, fructe uscate sau stafide.