Doi ofiteri de politie au fost prinsi in flagrant, marti, in timp ce primeau dobanda unui imprumut dat cu camata de la un craiovean pe care il mai "usurasera" de 40.000 de euro si doua microbuze
Comisarul-sef Petrisor Alexandru, seful Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Sectiei Regionale Transporturi Craiova, si subinspectorul Mihai Ardelean, subalternul lui Alexandru in cadrul aceluiasi birou, au intrat in atentia oamenilor legii pe 24 februarie, cand un craiovean a formulat un denunt impotriva celor doi la Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj.
Barbatul a sesizat faptul ca, in 2008, a imprumutat de la cei doi suma de 10.000 de euro, cu o dobanda lunara de 10%, iar pana in 2010 a fost nevoit sa le plateasca politistilor peste 40.000 euro. De asemenea, in baza aceluiasi imprumut, prin constrangeri si amenintari, craioveanul a ramas si fara doua microbuze de transport persoane. Denuntatorul a mai povestit in fata ofiterilor Anticoruptie ca, de la inceputul acestui an, cei doi politisti au facut presiuni asupra sa pentru a le plati dobanda in continuare, amenintandu-l ca, daca nu le da bani, il vor lasa si fara o casa pe care o avea in procedura de executare silita. De altfel, dupa cum s-a stabilit ulterior, cei doi politisti au si facut demersuri pentru a pune mana pe casa barbatului. Vazand ca au de-a face cu constituirea unui grup infractional organizat, santaj si abuz in serviciu, ofiterii Anticoruptie craioveni au sesizat procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova. Marti, ofiterii de la Anticoruptie, cu sprijinul colegilor de la BCCO Craiova si al ofiterilor DGIPI, sub supravegerea procurorilor, au organizat un flagrant in urma caruia cei doi politisti au fost prinsi in timp ce primeau 5.000 de lei de la denuntator. Din aceasta suma, asupra lui Petrisor au fost gasiti 4.000 de lei, iar la Ardelean - 1.000 de lei.

Si politisti, si camatari

Din probele stranse pana acum de anchetatori, dar si din documentele gasite in birourile ofiterilor Petrisor Alexandru si Mihai Ardelean, s-a stabilit ca acestia au acordat imprumuturi cu o dobanda intre 6% si 12% pe luna mai multor parti vatamate. Potrivit oamenilor legii, pentru acordarea imprumuturilor, cei doi le cereau "clientilor" sa le vanda diverse autovehicule, insa tranzactia se facea numai in acte, pe numele lui Daniel Alexandru, fratele comisarului-sef Petrisor. Intelegerea era ca atunci cand cei care imprumutau bani de la politisti reuseau sa restituie imprumuturile si dobanzile, redeveneau proprietari pe autovehicule. Ulterior, desi imprumuturile au fost achitate integral, cei doi politisti au refuzat sa restituie autovehiculele persoanelor imprumutate. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit ca Petrisor Alexandru si Mihai Ardelean au retinut in mod abuziv mai multe carti de identitate ale vehiculelor partilor vatamate, iar pentru restituirea actelor au cerut diferite sume de bani.
Trei capete de acuzare
Marti, procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de cei trei invinuiti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, santaj si abuz in serviciu. Petrisor Alexandru a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat Curtii de Apel Craiova cu propunere de arestare preventiva.