1289 de suspeci de infractiuni prinsi, dintre care 149 retinuti si 70 arestati, 84 de persoane urmarite la nivel national depistate, 63 de mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea puse in aplicare, precum si peste 6.700 de conducatori auto care au depasit viteza legala, 362 de conducatori auto depistati cu alcool la volan si peste 1200 de permise de conducere retinute - rezultatul activitatilor desfasurate cu efective marite, in sistem integrat, timp de trei zile la nivel national.
In perioada 11 - 13 noiembrie a.c., sub cordonarea Inspectoratului General al Politiei Romane, la nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si Inspectoratelor de Politie Judetene s-au desfasurat actiuni in sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de siguranta civica si diminuarea fenomenului infractional.
Politisti din cadrul structurile de ordine publica, politie rutiera, politie transporturi, investigatii criminale, investigare a fraudelor, combaterea criminalitatii organizate si interventie rapida actioneaza pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor cu violenta in mediul stradal, a furturilor, precum si a evaziunii fiscale sub toate formele de manifestare a acesteia.
Astfel, zilnic, peste 10.000 de politisti au actionat in scopul surprinderii si descurajarii intentiilor infractionale ori contraventionale, depistarii, identificarii si tragerii la raspundere a celor care, prin conduita lor, incalca prevederile legale.
Au fost prinsi 1289 de suspecti de infractiuni, dintre care 149 retinuti si 70 arestati, au fost depistate 84 de persoane urmarite la nivel national si au fost puse in aplicare 63 de mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.
Politistii au sanctionat 5.206 persoane pentru tulburarea ordinii si linistii publice, au aplicat peste 2.000 de sanctiuni pentru fapte de comert ilegale, conform Legii 12/1990 si 678 de sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor bunurilor valorilor si protectia persoanelor. Au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 1.939.935 lei.
Totodata, politistii rutieri au depistat 362 de conducatori auto care se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si 6.716 conducatori auto care au depasit viteza legala de deplasare.
Au retinut, in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 1255 de permise de conducere si au retras 810 certificate de inmatriculare.