Psoriazisul este o boala somatica, cronica si recidivanta a pielii. De aceasta boala se poate imbolnavi oricine, dar cele mai afectate sunt persoanele care traiesc mai mult in stres. Psoriazisul evolueaza treptat, determinand placarde uscate, rosii, acoperite cu scuame groase, argintii.
Aria de piele afectata este cea a genunchilor, coatelor, trunchiul si scalpul fiind cele mai frecvente localizari. Din pacate, pentru aceasta boala, in ultimul timp, nu prea se mai gasesc medicamente, mai ales cele cu o aplicare locala.
Medicii precizeaza ca psoriazisul nu este contagios si ca nu se poate transmite prin atingerea zonelor afectate. Remediile cele mai la indemana persoanelor care au o astfel de afectiune sunt dieta echilibrata, odihna si o conditie fizica buna. De asemenea, nu este de ignorat nici greutatea corporala, care trebuie mentinuta in limitele normale, psoriazisul aparand frecvent pe cutele pielii. De asemenea, sunt interzise scarpinarea, frecarea si curatarea placardelor de psoriazis.