Mai multi membri ai unei grupari, suspectati de comiterea de infractiuni cu carti de credit, au fost ridicati ieri-dimineata de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Craiova in urma a 11 perchezitii efectuate in Banie si judetul Dolj
Ofiterii BCCO Craiova au reusit, in urma investigatiilor desfasurate sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, destructurarea unui grup infractional organizat, format din 13 membri, specializat in comiterea de infractiuni cu carti de credit.
Anchetatorii doljeni au precizat ca, in urma cercetarilor, membrii grupului cumparau dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile bancare, aparatura pe care o ascundeau in receivere TV si o trimiteau in colete in Statele Unite ale Americii. In SUA, dispozitivele de skimming erau preluate de alti membri ai gruparii, dupa care erau montate pe bancomate pentru copierea datelor cartilor de credit. Ieri-dimineata, ofiterii BCCO Craiova, coordonati de procurorii DIICOT, au efectuat 11 perchezitii in Banie si in judetul Dolj, la domiciliile suspectilor fiind descoperite mai multe dispozitive de skimming.

Noua persoane aduse la audieri

Dupa efectuarea perchezitiilor, la sediul DIICOT din Craiova au fost duse pentru audieri noua persoane, printre care si Romeo Berceanu, fiul sefului IJPF Dolj, comisarul-sef Ionisor Berceanu. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj au precizat ca Romeo Berceanu este angajat la Detasamentul de Pompieri Calafat din anul 2007, iar ieri-dimineata nu era de serviciu.
Ieri dupa-amiaza, procurorii DIICOT au declarat pentru GdS ca audierile suspectilor se vor incheia, cel mai probabil, in cursul noptii de miercuri spre joi, dupa care se vor propune masurile legale impotriva lor. In timpul desfasurarii audierilor, procurorii au fost nevoiti sa cheme o ambulanta, pentru ca unuia dintre suspecti i s-a facut rau. Medicii i-au acordat ingrijiri medicale, apoi audierile au continuat.
Potrivit anchetatorilor, cei noua inculpati sunt cercetati pentru constituirea unui grup infractional organizat si detinerea de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plata electronica. Verificarile in acest caz au fost efectuate cu suportul tehnic si informativ al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Craiova, dar si cu sprijinul jandarmilor Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova.