Pe facebook a aparut un text despre implinirea a 5 ani de la moartea lui George Naghi, pe care il puteti citi in continuare:
Pe data de 7 august 2016 se implinesc 5 ani de la moartea miliardarului calarasean George Naghi, la acea ora cel mai bogat om de afaceri din Calarasi, cu o avere estimata de Forbes Romania la 28 de milioane de euro in 2010. Accidentul nautic s-a produs pe Borcea, brat al Dunarii, in apropiere de intersectia Borcei cu Canalul Siderurgic. Cauza reala a accidentului nautic in care Naghi si-a perdut viata ramane neelucidata. Anchetatorii au emis 4 ipoteze privind cauzele accidentului:
1. Viteza excesiva.
2. O suferinta a lui George Naghi care nu i-a mai permis sa controleze ambarcatiunea.
3. Barca a lovit un obstacol de sub apa - o creanga scufundata, sau chiar un copac dus de curent, sau un alt corp dur.
4. Accidentul a fost provocat chiar de catre omul de afaceri calarasean - in urma unui scandal cu sotia (care se afla si ea in barca si a fost grav ranita in accident), ori a unei depresii puternice, George Naghi ar fi putut sa decida sa intre intentionat in mal.
Ambarcatiunea usoara pe care o conducea George Naghi are o lungime de 4,67 m si o latime de 2,16 m, cantareste 659 kg. Este una dintre cele mai rapide salupe: poate atinge 50 km/h in doar 2,8 secunde. Motor de 240 CP, viteza maxima 120 km/h.