rdo.ro informeaza: Dragnea da o lovitura majora! VREA REFERENDUM pentru familie si eliminarea imunitatilor parlamentarilor si presedintelui!
Scandal imens intre presedintele Klaus Iohannis si seful Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea. Dupa ce seful statului a anuntat ca vrea sa provoace un referendum pentru a vedea daca romanii sunt de acord cu tema modificarii legislatiei in materie penala, Dragnea contraataca si spune ca Parlamentul va provoca alte doua referendumuri care vor avea loc in aceasta primavara.
- Noi avem in minte alte doua referendumuri pe care le vom declansa. Este un referendum pe care ne-am angajat sa-l declansam cu tema familia. S-au strans peste 3 milioane de semnaturi si este o tema de interes major, care tine de substanta societatii noastre. Iar a doua tema - eu am spus-o de un an si jumatate in spatiul public si o spun in continuare, chiar daca unii colegi de-ai mei s-au suparat la vremea respectiva, un referendum privind regimul imunitatilor din Romania. Eu am spus-o mereu si sustin in continuare - nu sunt de acord cu imunitatea parlamentara, dar nici cu cea a presedintelui. Daca romanii sunt de acord, a tunat Dragnea in direct la Romania TV.
El a adaugat ca este vorba despre imunitatile ale tuturor.
- Noi vorbim de un articol fundamental din Constitutie - nimeni nu e mai presus de lege. Daca nimeni nu e mai presus de lege, imunitatile trebuie sa dispara pentru toti. E vorba de principiu. Nu mai e presedinte Iohannis, in 2019 vine altcineva, e vorba de un principiu. Un presedinte in functie, asa cum e prevederea respectiva, omoara un om pur si simplu. Este in continuare presedinte cinci ani, pentru ca nu poate fi judecat? Nu mi se pare in regula. Noi avem in plan in primavara organizarea referendumurilor si sigur ca vrem sa facem in primavara. Mi se par doua teme importante, a mentionat presedintele PSD. Acesta a sustinut ca ii este greu sa creada ca presedintele va dori sa participe la o discutie privind modificarea Constitutiei, pentru ca s-ar putea sa deranjeze.
Dragnea a vorbit si despre prezenta lui Klaus Iohannis la protestele de duminica seara din Bucuresti. Dragnea l-a desfiintat pur si simplu pe seful statului si l-a anuntat ca a incalcat legea.
- Erau din galerii. A fost un miting politic. Pe langa oameni de buna credinta, au fost si altii care sunt obisnuiti cu aceste genuri de manifestatii, de la SRI. Si-a incalcat juramantul, nu mai are nicio limita. A instigat si a participat la acel miting. Era intr-o geaca rosie. pe langa o partida de schi, mai merge si la un miting neautorizat, a spus Dragnea.
Dragnea a explicat de ce este nevoie de ordonanta gratierii:
- Amenda data de CEDO inseamna bani multi. Tot ce inseamna prejudicii, se vor recupera. Acelea nu se vor gratia. Ideea ca se da o lege a gratierii pentru corupti, pentru cei care au furat bani este falsa. Violatorii, criminalii, hotii, traficantii de droguri, talharii cu violenta nu sunt trecuti in proiect. E o masura pe care Guvernul si-o asuma. Nu au fost condamnati la moarte si la ocna acei oameni. trebuie sa fie reintegrati in societate. Se va vedea care sunt efectele.Ce spune Klaus Iohannis sunt minciuni. Nu am vrut sa il atac. Ne concentram pe programul de guvernare, a anuntat Dragnea, convins ca Guvernul nu va renunta la cele doua ordonante care au declansat razboiul.
Si asta nu e tot. Iohannis a fost pur si simplu desfiintat de catre Dragnea:
- Iohannis e ultimul care sa vorbeasca de cinste. E vorba de o familie care a obtinut case prin acte false. Nu are nimeni curaj sa spuna asta. ce procuror din Romania are curaj sa spuna asta? a mai spus Dragnea.