Papa Francisc a luat o decizie istorica. El ii indeamna pe toti preotii sa absolve pacatul avortului, in Anul Jubiliar al Milei, din 8 decembrie.
Suveranul Pontif a luat o hotarare curajoasa, care nu se adeseaza politicienilor, ci tuturor preotilor romano-catolici, potrivit site-ului Time.
Acesta este momentul sa ne schimbam vietile. Acum este momentul sa ne deschidem inimile. Atunci cand ne confruntam cu fapte rele, chiar si in fata crimelor serioase”.
Desi Biserica Catolica considera avortul ca fiind un pacat grav, iar cei care il comit sunt excomunicati, Papa Francisc este a transmis intr-o scrisoare publicata online ca: Ma gandesc, in special, la femeile care au recurs la avort. Sunt foarte constient de presiunea care le-a condus pe aceste femei spre aceasta decizie. Stiu ca este o tortura din punct de vedere existential si moral. Am intanit atat de multe femei care poarta in inima cicatricea acestei decizii dureroase, pline de agonie. Ceea ce s-a intamplat este profund nedrept. Totusi, doar intelegand adevarul, cineva poate sa nu isi piarda speranta. Iertarea lui Dumnezeu nu poate fi refuzata celui care se caieste, in special cand acea persoana se apropie de Sfanta Spovedanie cu inima sincera, cautand reconcilierea cu tatal”.