sfatulparintilor.ro : Cum sa cuceresti o mama singura
Viata inseamna permanenta schimbare, vesnice surprize, unele bune, altele nu. Astfel, de tot mai multe ori (din pacate) copilul ajunge sa creasca doar cu mama. Multe mame singure se dedica exclusiv copilului, convinse fiind ca nu e cazul sa isi complice existenta cu o noua relatie, ca nu au timp, ca nu vor sa provoace copilului o suferinta in caz de ne-adaptare la noul lor partener, asa ca renuntarea pare a fi deseori solutia cea mai la indemana. Insa o mama echilibrata este intai de toate o femeie implinita. Deci, mai devreme sau mai tarziu, o mamica singura trebuie sa isi aminteasca si de ea si sa inceapa sa cunoasca un potential viitor tata pentru copilul ei.
Sa cuceresti o femeie care are un copil nu e cel mai simplu lucru din lume.
Dragi barbati care va aventurati intr-o misiune aparent imposibila, e bine sa stiti ca e posibil sa fie nevoie sa va sacrificati spontaneitatea cand iesiti cu o asemenea femeie, dar sunt multe alte moduri creative sa ii aratati dragostea voastra. Mamele singure apreciaza foarte mult barbatii responsabili, onesti, respectuosi si stabili, dar asta nu inseamna ca ele nu se abandoneaza iubirii.

• Fii direct si sincer cu ea
Mamele singure au nevoie de previzibilitate. Spune-i cat mai clar ce vrei de la relatiavoastra, fie ca e vorba de o relatie ocazionala sau de o eventuala casatorie. Ea nu te varespinge daca esti sincer cu ea spunandu-i ca nu cauti o relatie serioasa, caci este realistasi cu picioarele pe pamant. Insa daca simti ca lucrurile evolueaza intr-o directie serioasa, e important sa discuti onest acest aspect cu o mama singura, mai repede decat ai face-o cu o femeie fara copii.

• Respecta-i obligatiile
Nu o face sa se simta vinovata daca anuleaza o iesire cu tine ca sa aiba grija de copilul eibolnav. Fii rabdator daca simti ca esti pe planul doi pentru ca cel mic are probleme la scoala sau are nevoie de o perioada de sprijin emotional suplimentar. Acest aspect e cu atat mai important daca tatal copilului nu e prin anturajul lui constant. Daca te simti ignorat, trimite-i un buchet de flori si un mesaj care sa-i spuna ca te gandesti la ea. Si neaparat intreab-o daca o poti ajuta cu ceva. Chiar daca stii ca raspunsul va fi cel maiprobabil "nu", gestul va "marca" multe puncte in favoarea ta.

• Opteaza pentru mai putine intalniri, dar de calitate
Prea putine mame singure au timp sa iasa cu tine mai multe seri la rand in timpul saptamanii sau chiar in fiecare week-end. Fa tot posibilul ca fiecare intalnire sa fie memorabila si sa va apropie si mai mult. Fii creativ si ofera-i momente speciale, deosebite.

• Nu fi cheltuitor
Mamele singure apreciaza barbatii care stiu sa isi organizeze bugetul si nu se arunca la cheltuieli extravagante, caci a creste copii nu lasa prea multi bani in cuplu pentrudistractii. Chiar daca o mama singura are un venit substantial si teoretic si-ar permite destule, ei ii este greu sa ii cheltuie pentru ea si nu pentru copii. Daca te oferi sa platestipentru ea, e posibil sa nu accepte, ca tu sa nu crezi ca ea cauta in tine un sprijin financiar. De aceea, daca poti alege servicii cu plata in avans la care sa recurgi cand planifici timpul petrecut cu ea, este cu atat mai bine. Poti gasi si idei practice si ieftine ca sa petreci timpde calitate cu ea: o pizza la domiciliu ca sa fii cu ea si / sau cu copilul ei; o iesire la o cafenea buna, o vizita la un muzeu, o expozitie, un eveniment, sunt solutii care nu implica multi bani si ea va aprecia acest lucru la tine.

• Ofera-i dovezi de iubire neasteptate
Da-i de inteles ca te gandesti la ea chiar si cand nu puteti fi impreuna. Flirteaza cu ea prin sms cand e la serviciu. Sun-o spontan doar ca vezi ce mai face. Trimite-i cand sicand un cadou mic cu o semnificatie simbolica. Daca esti la ea, iar ea trebuie sa se ocupe de copii, o poti ajuta cu diverse activitati, sa speli tu vasele sau sa duci gunoiul, gesturi pe care le va aprecia enorm.

• Petrece timp cu copiii ei
Multe mame singure asteapta luni de zile inainte sa isi prezinte copiii noului ei prieten, iar daca lucrurile merg bine, copiii vor deveni oricum parte din peisaj. Decat sa privesti copiii drept un obstacol in calea intalnirilor cu mama lor, mai degraba cauta moduri prin care sa va distrati impreuna cu totii. Mergeti impreuna la gradina zoologica, la un parc de distractii, la un film pentru copii. Astfel iti vei vedea si femeia iubita mai des si ii vei cunoaste mai bine copiii, oricum cu mult mai bine decat reusesti la o cina la ea acasa.
Mamele singure merita sa fie fericite din nou, iar ele sunt partenere pe care te poti baza, realiste in asteptarile lor, alaturi de care puteti construi o relatie profunda si durabila. Curaj, domnilor!