Pe Facebook, medicul primar neurolog, Bogdan O. Popescu, a publicat un text care elucideaza diagnosticul actritei Stela Popescu. Aceasta s-a simtit rau inainte cu doua zile de a muri, pe scena unde i se acorda un trofeu, la Gala Femei de Succes 2017. Ceea ce este trist e faptul ca nimeni nu a intervenit in acea seara. Din cauza nepasarii, a ignorantei, a lipsei de iubire. Poate ca acum actrita Stela Popescu ar fi trait. Poate ca ar fi putut fi salvata daca o persoana - o vedeta aflata in acea seara - ar fi sunat la 112 ca sa ceara ajutor. Dar, in schimb, nimeni nu a miscat un deget. Fiecare si-a vazut de viata lui, cu nepasare. Pacat!
"Doamna Stela Popescu, la apus
Este o mare tristete pentru noi toti ca doamna Stela Popescu a apus. Dumneaei a fost frumoasa de-a lungul timpului, in multiple feluri, si a fost foarte talentata constant si cu mult umor. M-am bucurat mult de ceea ce a putut face in viata de actrita, de-a lungul intregii mele vieti de spectator. Sa fie odihnita!
Trecand in latura mea profesionala, de medic neurolog, imi cer scuze in primul rand mai multor colegi din media ca nu am putut raspunde solicitarilor, apelurilor si intrebarilor, nefiind la curent cu ce s-a intamplat (am aflat de la mama mea, care mi-a trimis un mesaj pe parcursul zilei). Abia acum am reusit sa vizionez filmul de acordare a acelui premiu, facut cu doua zile inainte de deznodamantul tragic. Ce se poate vedea in acel film este ca are o tulburare de limbaj evidenta, cu parafazii si agramatisme. Are o agitarie specifica pacientilor cu tulburare de limbaj (afazie). Scapa premiul din mana probabil din cauza unui frust deficit motor pe partea dreapta (microfonul este mult mai usor decat obiectul care i-a fost dat ca premiu, si il tine fara probleme). Deci, retroactiv, pot spune ca probabil avea un accident vascular in teritoriul arterei cerebrale medii de partea stanga - deci a emisferului dominant - presupun ca dumneaei era dreptace.
Daca nu esti neurolog nu iti poti da seama usor de toate aceste semne, asa ca nu as acuza usor ceilalti participanti la eveniment. Mai ales ca erau toti orbiti de celebritatea dumneaei, neputand privi dincolo de ea. Sigur ca ar fi bine ca noi toti sa avem o educatie medicala mai buna si sa putem semnala cat mai repede astfel de probleme, insa nu e usor lucru sa obtinem asa ceva.
Cu un pios omagiu,
Bogdan O. Popescu
medic primar neurolog".