Marius Vintila, cunoscutul om de radio, a participat astazi la conferinta de presa legata de lansarea campaniei Respira sanatate!, ce a avut loc la Sky Bar din Capitala.
Acesta a povestit cum s-a lasat de fumat. Lucra la radio si a primit un audio-book despre consecintele nefaste ale fumatului. A citit-o si a fost convins sa se lase de fumat.
Cu prilejul campaniei, am stat de vorba in exclusivitate pentru www.estiri.ro cu Marius Vintila.
Aveam nevoie de un declic. Cei de la Editura Humanitas intentionau sa scoata un audio-book despre cum sa te lasi de fumat. Mi-au dat textul sa-l citesc, sa-mi spun parerea. Am recomandat Editurii Humanitas sa editeze audio-book-ul, care a devenit best-seller. Am incercat impreuna cu cei de la Coalitia antifumat, sa promovam legea de control a tabagismului. Romania este una din cele patru tari din UE care nu au promovat legea care interzice fumatul in spatiile publice, spune Marius Vintila.
Am fumat timp de 23 de ani! Nu mai aveam placerea fumatului si fiul meu, care acum are 14 ani, imi spunea sa ma las de fumat. Cred ca un fumator trebuie sa ajunga la un nivel mental de a renunta la fumat. E o zicala budista: Cand e gata elevul, atunci apare si maestrul. In 2008 am renuntat la fumat, a mai spus Marius Vintila.