Magda Marincovici (Jurnalul National): O "superbacterie a sexului" mai periculoasa decat SIDA
Autoritatile sanitare americane avertizeaza ca au fost descoperite doua persoane infectate cu o noua bacterie a gonoreei. De fapt, este o revenire... Superbacteria sexului, numita H041, a fost semnalata in Japonia in urma cu doi ani. Acum ea revine in actualitate in Hawai. Este vorba despre o susa foarte rezistenta a gonoreei, a doua infectie cu transmitere sexuala, ca frecventa. Autoritatile sanitare americane au tras un semnal de alarma, deoarece medicii se tem ca noua bacterie este rezistenta la antibiotice si poate fi la fel de periculoasa ca HIV, virusul SIDA.
Medicul american Alan Christianson a vorbit la canalul de televiziune CNBC subliniind ca persoanele contaminate cu aceasta susa a gonoreei ar putea dezvolta un soc septic letal in doar cateva zile", ceea ce explica de ce Centers for Disease Control and Prevention a solicitat deja Congresului SUA de a aloca 50 milioane de dolari pentru a pune la punct de urgenta un nou antibiotic care sa faca fata superbacteriei.
Trebuie sa stim ca gonoreea este o boala cu transmitere sexuala foarte raspandita care se caracterizeaza prin leziuni dureroase si scurgeri. Gonoreea este cauzata de bacteria Neisseria gonoree si se ia in timpul unui act sexual (vaginal, anal, oral) cu un partener infectat. O femeie insarcinata poate transmite boala copilului in timpul nasterii.
Gonoreea poate fi transmisa in orice moment de o persoana infectata cu Neisseria gonoree, indiferent daca acea persoana are sau nu simptome. O persoana bolnava este contagioasa pana la efecturea tratamentului. Daca o persoana a avut gonoree nu este protejata impotriva unei viitoare infectii.