Senatoarea Gabriela Firea i-a adresat o intrebare Ministrului Justitiei Robert Marius Cazanciuc. Obiectul intrebarii: cazul Florin Cergan, un dosar care treneaza si care pune astfel sub semnul intrebarii functionarea normala si impartiala a sistemului de Justitie
V
a supun atentiei un caz prezentat in cadrul emisiunii "Realitatea la raport", difuzata de Realitatea TV, ce pune sub semnul intrebarii functionarea normala si impartiala a sistemului de Justitie din Romania.
Pe data de 8 martie 2011, numitul Florin Cergan, fiul judecatoarei Veronica Carstoiu, a comis un grav accident de circulatie soldat cu decesul a trei persoane.
Florin Cergan este cercetat pentru aceasta fapta in dosarul 1348/P/2012 al Politiei municipiului Targoviste, inregistrat in cadrul INEC cu nr. 829/2012.
La doi ani si jumatate de la comiterea faptei, cercetarile in acest dosar treneaza, fapt ce alimenteaza suspiciunea ca acest lucru se datoreaza influentei pe care mama sa o are in cadrul sistemului de justitie.
In legatura cu aceste aspecte, va rog, domnule ministru, sa dispuneti verificarea modului in care se deruleaza aceasta ancheta si sa ne comunicati daca motivele pentru care acest dosar nu a ajuns inca la instanta se datoreaza unor cauze obiective, iar daca da, care sunt acelea.
Va rog sa ne ajutati sa facem lumina in acest caz, intrucat modul in care au decurs lucrurile pana acum sunt de natura sa subrezeasca si mai mult increderea cetatenilor in actul de justitie.