Poporul roman este satul de galcevile basiste si dornic deopotriva de razbunare si de emancipare

InfoBrasov.net: Regimul Basescu in insolventa! O analiza la rece despre viitorul lui Basescu
Este relativ simplu sa ne imaginam cum va arata scena politica din Romania la 1 ianuarie 2015. Principala noutate va fi prezenta unui alt presedinte la Cotroceni. Procentele din Parlament vor pastra structura actuala, cu o fluctuatie de ±10% (ceea ce nu va afecta semnificativ distributia de forte dintre antibasisti si basisti, indiferent daca la acel moment USL va mai fi in viata sau se va fi destramat pe parcurs).
Procentele de la europarlamentarele din mai 2014 vor putea sa modifice raportul dintre PSD si PNL, stabilit la parlamentarele din 2012, dar nu aceasta modificare va marca prin consecinte de substanta urmatorii ani ci pierderea dramatica de pondere a basistilor (contributia lor la zestrea PPE) in raport cu antibasistii. Am prezentat totul in termeni debasism si antibasism pentru ca, din perspectiva lui Traian Basescu, raportul de forte gandit astfel este esential pentru analizele si deciziile sale din ultimul an de mandat prezidential. Traian Basescu stie ca proiectele sale, de a mai face politica mare in Romania, dupa ce nu va mai fi presedinte, sunt pur utopice. Cine sa-l sustina? Noua Dreapta, Alianta pentru Romania, chiar si PDL, la limita? Sa fim seriosi! Toate trei laolalta, in cea mai optimista proiectie, daca vor atinge 20%.
Fara parghiile de la Cotroceni, fara nucleul dur si consistent din Parlamentul European, fara o pondere cat de cat de luat in seama in Parlamentul Romaniei, Traian Basescu se va afla in situatia unui general nu doar fara munitie dar si fara trupe. Care, pe deasupra, va fi si tinta dezlantuirii justitiare a celor cu care s-a jucat ani de-a randul, cinic si abuziv, de-a hotii si vardistii.
Desi braveaza cu celebrul sau ras tabagic ori de cate ori este intrebat daca nu se teme pentru libertatea sa post-imunitate, nu incape nicio indoiala ca problema il preocupa in cel mai inalt grad. Timpul trece atat de repede, saptamanile zboara, cum sa se puna la adapost? Eu cred inca, desi el s-a grabit sa dezminta astfel de planuri, ca nu scoate deloc din calcul o posibila demnitate internationala (ce, printre altele, i-ar asigura si o solida imunitate). Dar este foarte posibil sa-si caute imunitatea si in tara. Cea mai trainica si usor de atins pozitie aici (deoarece depinde chiar de semnatura sa, a celui de azi) ar fi aceea de Presedinte al CCR, in locul lui Zegrean. Care Zegrean, la momentul stabilit, ar face un pas inapoi dandu-si demisia, sa zicem, pe motiv de boala.
Varianta lui TB, comunicata in ultima vreme cu o insistenta suspecta, aceea ca va continua sa faca politica in Romania,este doar un truc menit sa ii incurajeze pe sustinatorii lui sa nu se simta parasiti, sa nu abandoneze, din defetism, corabia.
Dar hai sa reflectam o secunda si la solutia asta. Ce-ar presupune? Ca Traian Basescu, dupa grandoarea Cotrocenilor, sa accepte umilinta de a conduce o oaste de sontorogi, de simboluri ale coruptiei (Udrea), lasitatii (BOC), infatuarii gaunoase (MRU), detractiunii nationale (Macovei), delirului nostalgic (Neamtu)? Greu de crezut ca un astfel de personaj, cat de depreciat ar fi el conform grilelor morale, s-ar impaca, totusi, cu o eticheta de NIMENI IN MULTIME.
Si actiunile lui Traian Basescu menite sa ne faca... sa credem ca se zbate pentru a impune un prezidentiabil cu sanse la alegerile din 2014 sunt tot parte a unui truc. Intalnirile secrete la carciuma cu Udrea si Boc, atacurile la Predoiu si Oprescu, au prea multa demonstrativitate in ele pentru a fi ceea ce par.
Traian Basescu stie prea bine ca niciuna dintre stafiile pe care le vantura pe post de candidati valabili pentru Cotroceni nu are nici macar sansa de a patrunde in turul doi. El vrea insa sa lase impresia ca asta ar fi miza lui, sustinerea unui candidat care sa-l protejeze pe viitor. De ce? Pentru a-si ascunde adevaratele intentii si anume acelea de a prelua din nou controlul asupra PDL. Este singura sansa care i-a mai ramas de a beneficia totusi, dupa 2015, de un partid care sa-i tina, cat de cat, spatele.
Lamurit de fiasco-ul constructiei "de dreapta" pe care a mosit-o dupa ideile telenovelistice ale lui Lazaroiu, cu doua varfuri de lance boante si flasce - MRU si Neamtu - Traian Basescu face acum tot posibilul pentru a adauga ceva materialitate politica numelui sau, dupa ce acesta va pierde particula de presedinte. Sigur insa, armele esentiale cu care TB incearca sa-si construiasca premisele unei libertati viitoare raman oamenii bine alesi si bine plantati in structurile cheie ale statului. Acestia, mai presus de orice, trebuie sa ii fie fideli si, de aceea, santajabili si lasi.Este reteta infailibila pe care TB a aplicat-o fara abatere peste tot pe unde a condus. Santajabili si lasi. Care sa stie ca daca il vor trada vor fi si ei trasi, alaturi de el, pe esafod.
In perspectiva lui 2015, Traian Basescu munceste frenetic in aceasta perioada pentru a obtine si pune bine informatii si dovezi compromitatoare despre sute de inamici (sau potential inamici) politici. Procurori de la DNA, judecatori de la ICCJ, membrii CSM, CCR, ANI, parlamentari, sefi ai serviciilor secrete etc. Iar atunci cand primul dintre ei va defecta, urgia pogorata asupra lui va trebui sa fie atat de necrutatoare incat sa devina o lectie inspaimantatoare pentru toti ceilalti posibili amatori. Va fi insa in zadar. Iar ceea ce ii va zadarnici lui TB acest diabolic plan de aparare va fi tocmai cheia succeselor sale trecute: vulnerabilitatea oamenilor pe care a contat si conteaza. Secretele compromitatoare ale acestor hahalere vor fi livrate si noilor conducatori. Iar atunci cand un las vrea sa-si salveze pielea avand de ales intre un fost puternic si un actual puternic, ghici cu cine se va alia?
Indiferent cine va castiga prezidentialele din 2013 - Antonescu, Ponta, Isarescu, Oprescu - acesta va functiona intr-un regim cu guvern si premier USL (PSD), cu o majoritate USL (PSD) de minimum 60% atat in Parlamentul Romaniei cat si in Parlamentul European, cu un popor satul de galcevile basiste si dornic deopotriva de razbunare si de emancipare. Nu cred ca in aceasta configuratie cineva normal la cap s-ar putea opune unei corecte judecari a celebrelor dosare pe care Traian Basescu le-a ascuns sub presul imunitatii sale prezidentiale timp de 10 ani...

(Sursa:conteledesaintgermain.ro)