Eco Chettusia si Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va invita la lansarea volumelor Pasari din Delta Dunarii si Birds in your trip/ Le paradis d'oiseaux scrise si ilustrate de autorul tulcean Mihai Baciu. Evenimentul va avea loc vineri, 13 martie 2015, la ora 18.00, la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si se va bucura de prezenta campionului olimpic Ivan Patzaichin, a scriitoarei Ana Barton si a directorului executiv al Societatii Romane de Ornitologie, Dan Hulea.
Am prins pasiunea pentru pasari odata cu munca mea ca si ranger in Delta Dunarii, apoi ca si ghid in parcul Marquenterre din Franta. Din aceasta pasiune, de multi ani, am ajuns sa traiesc, sa-mi gasesc calea in viata, si tot din aceasta pasiune am inceput sa fac fotografie de natura. Aceasta carte s-a nascut dintr-un vis si multa munc, si a prins contur dupa ce am adunat, in ani de zile, ploi si ninsori, noroaie si soare, povesti si multa rabdare. Insa, dincolo de toate sunt cei care vor rasfoi aceste pagini si care sper sa regaseasca printre randuri si imagini, o parte din ceea ce inseamna fascinanta Delta Dunarii, declara Mihai Baciu.
Cartile cuprind aproximativ 200 de specii de pasari cu ilustratii si o descriere succinta. Acest ghid poate fi un excelent instrument pentru iubitorii de natura care ajung in Delta Dunarii si vor sa cunoasca pasarile si sa se familiarizeze cu speciile. Cartea este si o invitatie de a pasi mai aproape de lumea uluitoare a pasarilor, o lume care isi pune amprenta invariabil asupra tuturor celor care ajung in Delta si se indragostesc de acest tinut fara pereche.
Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa