Jurnalul National:TRAGEDIE in Capitala: Copil de 4 ani, UCIS de caini maidanezi in zona Parcului Tei

UPDATE 14:45 - Razvan Bancescu, coordonatorul ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor), a declarat, in cadrul unei emisiuni TV, ca baiatul de 4 ani ucis de caini in zona Parcului Tei din Capitala se afla pe un teren privat, iar Primaria nu are nicio vina.

Primaria Sectorului 2 a facut aceeasi precizare, printr-un comunicat.

"Incidentul a avut loc pe un teren proprietate privata. Cainii sunt din preajma parcului si sunt hraniti de iubitorii din imprejurimi. Nu putem sa strangem cainii intr-o luna si sa-i eutanasiem. Insa, cainii vor fi stransi de pe domeniul public si sterilizati. Cadrul legal il avem deja aprobat, iar bugetul asigurat. Procedurile legale sunt in curs de finalizare. Pana acum am avut trei masini cu care a trebuit sa cesionam tot Bucurestiul. Urmeaza saptamana asta sa se finalizeze procedura de contractare a firmelor private pentru capturare si transport si raspunsul va fi mult mai prompt", a declarat Bancescu.

-----------------------------------------

Un copil de 4 ani a fost si-a pierdut viata dupa ce a fost atacat de mai multi maidanezi in apropierea Parcului Tei din Capitala. Fratele copilului, de 6 ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica, au declarat oficiali din Politia Capitalei.

Potrivit acestora, o femeie a sunat la numarul de urgenta 112, in jurul orei 12.22, si a anuntat ca nu-si mai gaseste unul dintre nepoti. Femeia a spus ca se afla in parc, impreuna cu cei doi nepoti ai sai, in varsta de 6 si, respectiv, 4 ani.

Conform declaratiilor femeii, la un moment dat, cei doi copii s-au indepartat de ea si au disparut. In timp ce ii cauta, nepotul de 6 ani s-a intors cu o rana la picior si a povestit ca el si fratele sau au fost atacati de caini. Baiatul a spus ca fratele lui a fost prins de cainii maidanezi.

Femeia a anuntat Politia, copilul de 4 ani fiind gasit mort, intr-un tufis.

"Este o zona cu foarte multa vegetatie, greu accesibila. Ce am vazut la fata locului nu poate fi descris. Baiatul nu a avut nicio sansa. Avea hainele sfasiate pe langa multiplele plagi gasite pe aproape toata suprafata corpului", a declarat un reprezentant al Politiei.