Evz.ro informeaza (un articol semnat de Simona Ionescu): Marele aport la tot acest calvar pe care-l traverseaza tanara violata l-au avut doua mame. Cine sunt ele? E important de spus, fiindca Raluca este, dincolo de episodul salbatic pe care l-a traversat, victima lor. Raluca, eleva de 18 ani batjocorita si abuzata sexual intr- o comuna din judetul Vaslui, nu a reusit sa depaseasca tragedia din noiembrie 2014. Intr-o filmare a ProTV, fata a spus ca nu poate sa iasa din casa de teama ca lumea nu intelege a cui este vina. Si ca ii este teribil de frica. Este pusa la zid, umilita si condamnata chiar de oamenii din apropierea celor sapte violatori.
Victima violului a suferit enorm in acele trei ore de supliciu, dar calvarul a continuat dupa ce mama unuia dintre violatori, Dorina Burada, a gasit potrivita inițierea unei pagini pe Facebook, prin care fata sa fie discreditata in fața lumii. Apel catre cei care o cunosc pe Raluca”, se intituleaza pagina, iar prin ea, mama dorea sa-si apere fiul, transformandu-l in victima. Femeia a vrut ca acei care posteaza in grupul initiat de ea sa spuna lucruri murdare despre fata, sa sugereze ca ea a acceptat relatiile sexuale. Mai mult de atat, Dorina Burada a scris ca Raluca s-ar fi culcat, pana la momentul violului, cu peste 20 de tineri si ca 5 minute de placere” nu inseamna viol.
Este revoltator ca, nici pana azi, indivizii nu au fost trimisi in fața completului de judecata, ca sa inceapa procesul pe fond, si nici forurile de control nu au luat o decizie cu privire la acest caz care a aprins Romania. Parchetul General ne-a transmis ca ancheta inspectorilor e in toi, iar primul termen de judecata a fost stabilit in 14 august.

Judecatoarea care i-a eliberat pe violatori este mama de fata, studenta la Drept

In toata aceasta situatie bolnava, hotararea judecatoarei Georgiana Moldovan este punctul culminant: cei sapte violatori nu reprezinta un pericol public! Dupa cum se stie deja, in data de 9 aprilie 2015, judecatoarea a dispus eliberarea a trei dintre violatori, mai exact a celor care si-au recunoscut vina si au fost de acord sa coopereze cu judecatorii. Procurorul nu s-a opus, nu a facut recurs. La scurt timp, judecatorul Viorel Munteanu, presedintele Sectiei Penale a Tribunalului Vaslui, a dispus si eliberarea celorlalți patru. Acestia sustinusera ca fapta s-a petrecut cu acceptul fetei.
Interesant si cu multe necunoscute este traseul ulterior al acestor magistrati. Ambii au plecat din Vaslui, imediat ce in presa locala s-a scris ca au eliberat violatorii. Viorel Munteanu activeaza acum ca judecator la Curtea de Apel Iasi, adica a fost promovat cu concursul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
In mai 2015, judecatoarea Georgiana Moldovan a demisionat din functia de presedinte al Judecatoriei Vaslui, cerand sa fie detasata la Scoala Nationala de Grefieri pe un post de formator.
Este revoltator ca, nici pana azi, indivizii nu au fost trimisi in judecata si nici forurile de control nu au luat o decizie cu privire la acest caz care a aprins Romania

Cariera incredibila a judecatoarei-mame

Georgiana Moldovan este absolventa a universitatii particulare Mihail Kogalniceanu” din Iasi (2005) si si-a inceput cariera in justitie in 2006, ca grefier. Avea peste 35 de ani, doi copii, dar ambiții mari. S-a inscris la Institutul Narional al Magistraturii, pe care l-a absolvit in 2009. Atunci, in urma cu 6 ani, a ocupat un post de judecator stagiar la Harlau, apoi la Judecatoria Barlad. Abia din 2011, potrivit decretului de numire, devine judecator delegat la Vaslui.
O informatie interesanta a publicat site-ul Stiri pe surse” (stiripesurse. ro), insotita si de documente relevante.
In 2014, Georgiana Moldovan s-a inscris la concurs pentru un post de inspector judiciar, dar a fost respinsa.
Potrivit unui document CSM, Georgina Moldovan nu indeplinea criteriile de inscriere la concurs. Apoi, conform rezultatelor oficiale de la testarea scrisa din 7 septembrie 2014, judecatorul Moldovan este respins dupa ce obtine punctajul 0 (zero) la specializarea penal”.
Punctajul obtinut indica mai degraba faptul ca nu s-a prezentat la concurs, decat nota 0.
Pe 2 aprilie, judecatoarea ii pune in libertate pe trei dintre cei sapte violatori. Apoi, duppa doar 5 zile de la decizia eliberarii violatorilor, plenul CSM ii aproba cererea de detasare la Scoala Nationala de Grefieri.