Fiul fostului sef de stat major de la unitatea de graniceri Botosani a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani pentru savarsirea infractiunilor de abuz de incredere si inselaciune. Daniel Liviu Florescu de 30 de ani, din Dorohoi, este acuzat ca ar fi vandut o autoutilitara unui botosanean dupa care, sub pretextul ca vrea sa o repare, a preluat-o si a revandut-o.

Potrivit rechizitoriului, afacerea ar fi avut loc in octombrie 2007, cand tanarul, pe atunci administrator la societatea Cristina&Tina SRL Suceava, i-a vandut lui Lucian Murareanu din Dorohoi un Renault Kangoo cu 17.850 de lei. Imediat dupa cumparare, proprietarul a constatat ca pe bordul masinii s-au aprins mai multe led-uri care semnalau avarii si sub pretextul ca masina fusese programata mai de mult la un service specializat, Florescu a preluat-o sa o duca pentru reparatii. Cand s-a vazut cu actele si autoutilitara, tanarul a vandut-o lui Daniel Cretu, din Botosani, cu 5.000 de euro. Acesta a folosit-o cateva luni, dupa care a revandut-o Stelei Elisabeta Iurea cu 3.600 de euro. Cand a realizat ca a ramas fara masina, Lucian Murareanu a depus o plangere penala.
Dosarul a ajuns la Judecatoria Dorohoi

Cercetarile au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, iar ancheta a durat pana la inceputul acestei luni. Cum in trecut Daniel Liviu Florescu a mai fost anchetat pentru fapte asemanatoare (n.r. - in martie 2010 a fost scos de sub urmarire penala de Parchetul Dorohoi si sanctionat cu amenda administrativa de 1.000 de lei), procurorii au dispus trimiterea lui in judecata. Dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Dorohoi. Pana la adoptarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, Florescu va beneficia de prezumtia de nevinovatie insa, daca va fi gasit vinovat, el risca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la 12 ani.