DeCeNews: Daciana Sarbu, interviu pentru Je-Magazine despre Romania

Revista franceza numeste Romania "o destinatie uimitoare, care intr-adevar merita descoperita" si vorbeste in termeni elogiosi despre farmecul Sighisoarei ("unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa"), despre castelul Bran si despre "micul Paris", dar si despre relansarea economica din ultimii doi ani. La articolul publicat de Je-magazine a contribuit si Daciana Sarbu cu un interviu pe care l-a acordat.
Interviu Je-magazine
• Intrebata daca Romania mai acorda fonduri si pentru protejarea mediului inconjurator, in conditiile in care tara noastra trece printr-o grava criza financiara, Daciana Sarbu a zis:
• "Din fericire, Romania a inregistrat o crestere economica substantiala. Economia tarii noastre a inceput sa se redreseze datorita unui melanj de politici destinate sa stimuleze cresterea la acest capitol. In ceea ce priveste politicile privind mediul, eu nu consider ca acest aspect are legatura cu fluctuatiile economice. UE a stabilit legi si reglementari prin care protejeaza mediul. Sper ca Uniunea Europeana sa-si pastreze rolul de promotor al politicilor privind schimbarile climatice in anii urmatori".
• Je-magazine: Conform informatiilor pe care le avem, Castelul Bran este din nou pus la vanzare, iar o companie din New York este interesata sa o cumpere. Este o atractie turistica extraordinara. Ce se intampla de fapt?
• Daciana Sarbu: Nu a existat nimic adevarat in aceste speculatii. Castelul Bran este intr-adevar o minune arhitecturala din Romania si ii sfatuiesc pe toti sa vina si sa viziteze tara noastra.
• Je-magazine: Ce va place cel mai mult la Sighisoara?
• Daciana Sarbu: Mama mea s-a nascut la Sighisoara. Eu ador orasul si sunt mandra ca acest oras medieval a devenit o destinatie aleasa de un numar din ce in ce mai mare de oameni. Imi place atmosfera de basm cu zane, iubesc cladirile in fata carora nu ai cum sa nu te opresti si mancarurile care sunt cu adevarat delicioase!

SURSA: Je-magazine