La data de 25 mai 2011, in jurul orei 12:00, Sectia 6 Politie a fost sesizata prin Dispeceratul 112 - Sector 2, cu privire la faptul ca un barbat ar fi victima unei infractiuni de inselaciune.
Politistii au contactat victima, care a precizat faptul ca, in aceeasi zi, in jurul orei 10:30, aflindu-se in fata unui imobil din sectorul 2, pentru rezolvarea unor probleme de natura juridica, a fost acostat de catre o persoana care s-a recomandat ca fiind avocat si s-a oferit sa-l ajute in vederea legalizarii unor documente, solicitandu-i in schimb suma de 40 de lei, incheind si un contract de asistenta juridica.
Intrucat barbatul a avut suspiciuni cu privire la calitatea de avocat a celui care l-a acostat, a solicitat sprijinul politiei.
In urma cercetarilor efectuate de politisti, s-a stabilit faptul ca I. Alexandru de 31 de ani, din judetul Arges, nu a avut si nu are calitatea de avocat, iar contractul de asistenta juridica prezinta suspiciuni de contrafacere.
Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 6 Politie, sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune, fals si uz de fals, cu I. Alexandru in stare de libertate, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.