descopera.ro: Ce trebuie sa faceti ca sa va racoriti eficient in zilele caniculare? Sfatul la care nu va asteptati
Daca va ganditi ca in zilele caniculare trebuie sa va racoriti cu bauturi cat mai reci, ei bine va inselati. In aceste zile corpul vostru are nevoie de bauturi fierbinti, explica un specialist in cardiologie.
Anthony Bain, doctorand la Centre for Heart, Lung and Vascular Health din cadrul Universitatii British Columbia, spune ca o cafea sau un ceai fierbinte sunt bauturile indicate in zilele foarte calduroase.
O bautura fiebinte va determina organismul sa transpire mai abundent, iar evaporarea transpiratiei de pe piele va duce la racorirea corpului.
Astfel, caldura pe care o pierdem prin transpiratie este mai multa decat cea asimilata prin consumarea bauturii calde, prin urmare ne vom racori.
Desigur, este esential ca transpiratia sa se evapore de pe piele pentru a racori corpul, de aceea trebuie purtate haine prin care pielea sa respire.
Daca aceasta conditie esentiala nu este indeplinita, o bautura calda va face mai mult rau decat bine, pentru ca transpiratia nu va mai putea racori organismul.
Sursa: News.Mic