Senatorul Gabriel Mutu a postat pe Facebook cateva fotografii de la o actiune de plantare de tei in Sectorul 6. Puteti citi in continuare textul care insoteste fotografiile, intitulat: Orice gest, cat de mic, ajuta. O facem pentru noi!
Sursa: http://www.alaturidetine.eu/orice-gest-cat-de-mic-ajuta-o-facem-pentru-noi/
Inteleptii ne spun ca daca vrem sa intelegem lumea in care traim e suficient sa ne uitam in jurul nostru. Nu departe de noi, ci foarte aproape, la noi, la familia noastra, la vecinii nostri si la cartierul in care locuim. Exista lectii de viata nenumarate din care avem cu totii de invatat si de schimbat ceea ce nu functioneaza. Traim vremuri intense si de schimbare profunda. Dar daca in logica generala a lucrurilor suntem deseori spectatori, oricat de implicati emotional suntem, in ceea ce priveste puterea de a schimba lucrurile cu adevarat, ea exista exact acolo unde ni se pare ca nu o vedem: in apropierea noastra.
Si va invit din nou sa incercati ceea ce incercam si noi, cei de la Alaturi de tine, sa schimbam lucrurile in proximitatea noastra. Am inceput la finalul primaverii sa plantam tei in Sectorul 6. Am reusit sa plantam cateva zeci de copaci si a trebuit sa asteptam toamna pentru ca sa revina sezonul de plantari. Si toamna a venit cu bucuria ca vremea este de partea noastra si ca avem ocazia sa plantam inca o serie de tei. Stiu ca vom fi bucurosi la anul cand vor inflori, dar vreau sa ne bucuram si acum ca avem o echipa energica si capabila de lucruri importante pentru sectorul nostru. As spune ca dincolo de faptele acestei echipe entuziaste, ceea ce conteaza cu adevarat sunt gestul si dorinta de schimbare. Daca am reusi sa replicam aceste ganduri frumoase va garantez ca lumea in care traim s-ar schimba definitiv in bine. Mi-ar placea sa stiu ca atunci cand ne vom plimba la umbra teilor pe care ii plantam astazi, ne vom gandi la gestul tinerilor nostri ca la un declansator de fapte bune.
Vreau sa intelegem din nou ce inseamna activitatea civica si de ce ea e vitala atunci cand dorim sa readucem in viata noastra frumosul si binele. In fiecare din copacii plantati e o bucatica din bucuria acestor tineri pe care ei o daruiesc celor din jur. Sa o pretuim si sa o facem sa creasca pentru noi toti.