Senatorul Ilie Sarbu, lider al Grupului Parlamentar PSD din Senat, a transmis o declaratie de presa privind cazul Basescu-Bercea, intitulata "Basescu contra Basescu", pe care o puteti citi in continuare.

Traian Basescu a ajuns intr-o situatie greu de imaginat pana astazi. Conexiunile dintre fratele sau, Mircea Basescu si interlopul Bercea Mondialu au depasit sfera unor cumetrii sau combinatii pe ritmuri de manele. Astazi, in Romania, fratele sefului statului este acuzat direct si anchetat de DNA, in calitate de suspect, sub acuzatia ca ar fi luat mita in schimbul unor presupuse interventii in justitie pentru favorizarea infractorului. Situatia este de o gravitate fara precedent si afecteaza imaginea Romaniei in plan extern. Dar, dincolo de chestiunile de imagine, raman o serie de intrebari la care presedintele inca in exercitiu Traian Basescu refuza sa raspunda. Degeaba se ascunde dupa termenul "anturaj", pentru ca nimeni nu il poate crede ca, informat asa cum a pretins mereu ca este, nu stia ce combinatii infractionale pune la cale fratele sau, acelasi frate despre care Traian Basescu spune ca nu se poate apara!? Mai mult, Traian Basescu a recunoscut, astazi, ca exista suspiciunea interventei sale in derularea justitiei in acest caz.
Ca urmare, consider ca este necesar ca Traian Basescu sa isi prezinte demisia si sa-si ceara, in acelasi timp, scuze romanilor pe care a incercat sa-i pacaleasca vreme de un deceniu ca el reprezinta garantia statului de drept. Am convingerea ca cetatenii acestei tari nu un astfel de stat de drept isi doresc, ci vor ca justitia sa fie cu adevarat independenta, iar clanurile interlope, care terorizeaza judete si comunitati intregi sa fie destructurate. Cu Traian Basescu la Cotroceni in continuare putem presupune ca presiunile in justitie vor continua. Vorbele sale goale sunt contrazise flagrant de acest incredibil dosar de coruptie la cel mai inalt nivel.
Vreau sa mai clarific un aspect, pentru a mai reduce din speculatii: demisia lui Traian Basescu nu va aduce niciun beneficiu politic partidelor care acum guverneaza Romania, pentru ca actualul presedinte nu mai conteaza in politica, dar este necesara pentru ca politistii, procurorii si judecatorii sa poata face lumina in dosarul Basescu-Bercea.