Gagaita: Dor de duca

Cred ca am creat un copil calator. Adica dupa chipul si asemanarea noastra cum ar veni. Si se pare ca ii lipsesc iesirile de weekend, excursiile pe coclauri, picnicurile prin parc... De vreo luna ne tot bate la cap sa mergem undeva, sa plecaaaam.
Am mai potolit dorul ei de duca de Craciun, fiind prinsi toti cu sarbatorile, cu cadourile, cu decoratiuni. Ma mai intreba din cand in cand de ce nu plecam "in alt oras", dar ii tot spuneam ca e frig si asteptam sa fie mai cald. Parea sa functioneze explicatia. Pana a doua zi, cand o lua de la capat.
Apoi m-a mancat in fund sa-i zic ca o sa mergem la Predeal sa schiem. E nebunie acu. In fiecare zi ma intreaba daca "acu" plecam, "acu mergem la schi". Nuuu, nu acu, peste n zile. La naiba.
Dimineata i-am aratat din nou pe calendarul ei in ce zi suntem si cate mai sunt pana plecam. 3 zile. Hai ca nu e asa mult, nu?
Adevarul e ca si mie imi lipsesc evadarile de vara. Weekendurile cand ne hotaram sa plecam la Comana sau in alta parte. 3-4 zile furate la munte. Piatra Arsa, Susai...
In ultimele luni am fost cam lenesi din punctul asta de vedere, lancezind in Bucuresti si asteptand sa vina primavara. Wrong! Primavara vine la dracu-n-praznic. Trebuie sa plecam mai des, un weekend pe luna sa plecam pe undeva, macar asa, de dimineata pana seara.
Asa ca fac lista de destinatii accesibile. In afara de Predeal. Locuri asa de 1-2 zile. Idei?
PS: dovada ca si pe altii ii bantuie dorul de duca si de vara.

Sursa: http://gagaita.blogspot.ro