- Daca e sa privim lucrurile din punctul de vedere al planetelor, am putea da vina pe Uranus si Pluton pentru problemele noastre relationale. Daca esti Berbec, Rac, Balanta sau Capricorn, e clar ca in acest decembrie ai parte de mai multe provocari decat celelalte semne.

- Ambele planete, Uranus si Pluton, sunt factori transformatori care-si desfasoara activitatea in moduri foarte diferite, insa cu acelasi efect: indepartarea a ceea ce este vechi si osificat pentru a face loc noului. Uranus este rebel si egoist si-si doreste libertatea cu orice pret, el reprezinta schimbarea, inventia si revolutia, are un grad de constientizare mai mare, insa actioneaza imprevizibil, socant si neregulat. Pluton isi urmeaza si el calea lui catre schimbare si nu prea-i pasa de ceea ce distruge in acest proces, este nemilos si extremist si ne conduce in cele din urma catre transformare de sine.

- Cuadratura Uranus - Pluton se profileaza la orizont si va atinge punctul culminant pe 15 decembrie, saptamana care vine. Uranus si Pluto sunt planete exterioare foarte lente si nu se aspecteaza reciproc decat foarte rar. Ultima oara cand s-au aflat la acelasi unghi de 90 de grade a fost in 1930, au fost in conjunctie in 1965, pentru ca la acest inceput de mileniu, din 2012 pana in 2016, in jocul retrogradarilor ciclice, sa alcatuiasca sapte cuadraturi la grad perfect, aceasta din decembrie fiind penultima si probabil cea mai puternica dintre toate.

- In acesti ultimi ani, astrologii au vorbit mult despre lupta dintre aceste doua planete a caror rezultanta nu poate fi decat transformarea, pentru ca atunci cand se afecteaza una pe alta, Pluton va adauga putere dorintei lui Uranus de a face modificari. Nimeni nu a fost lasat neatins de forta acestei cuadraturi, facem cu totii parte din ea, chiar daca unii intr-o masura mai mica decat altii. Ne putem amagi cu ideea ca din aprilie anul viitor se va estompa, insa miscarea prin acest vartej de energie nu ne poate lasa sa iesim din el asa cum am intrat. Daca reusim sa o constientizam, putem folosi energia de o agresivitate greu de suportat, vulcanica si extrem de provocatoare, pentru transformare de sine si vindecare, pentru ca oricum suntem fortati sa parcurgem drumul schimbarii indiferent daca dorim sau nu, in ciuda protestelor si opozitiei noastre, pentru ca ne dam seama ca nu putem continua sa facem lucrurile asa cum le-am facut inainte.

- Incepand cu decembrie, urmatoarele luni vor fi destul de agitate atat la nivel personal cat si colectiv, cele doua planete isi aduna puterea pentru actul final, atunci cand trebuie sa se asigure ca tot ce-a fost vechi a fost distrus. Mai ales gradele 11-15 ale semnelor cadinale sunt avertizate asupra pastrarii controlului asupra ego-ului, asa ca daca ai planete personale in acest interval, straduieste-te sa ramai calm si sa vezi lucrurile oarecum detasandu-te de ele. Daca lupta se da in interiorul unei relatii, unul dintre voi trebuie sa se schimbe, tu sau celalalt, insa legatura dintre voi nu va mai fi niciodata la fel. Atunci cand esti calm si detasat aminteste-ti ca nu sunteti intr-o cursa catre linia de sosire si din aceasta schimbare cei care trebuie sa castige sunteti amandoi.

(Sursa: timpuriastro.ro)