Roche Romania Diabetes Care lanseaza campania "Sanatos poate fi si gustos!", alaturi de Maestrul Bucatar Horia Virlan si Dr. Simona Tivadar, medic specialist in diabet si boli de nutritie.
Lansarea campaniei a avut loc in data de 20 martie 2013, in cadrul unui eveniment special in care jurnalistii au discutat cu dr. Simona Tivadar despre importanta unei alimentatii sanatoase si au gatit sub indrumarea celebrului chef Horia Virlan cateva dintre retetele delicioase, disponibile online pe site-ul http://www.accu-chek.ro/webtool/recipebox.html
Accu-Chek pune la dispozitia persoanelor cu diabet, si nu numai, un instrument online, cu ajutorul caruia oricine isi poate planifica mesele zilnice tinand cont de valorile nutritionale.
Pe site-ul http://www.accu-chek.ro/webtool/recipebox.html sunt disponibile o multime de retete sanatoase, gustoase si usor de preparat, la indemana tuturor.
Aplicatia online permite planificarea meselor pentru intrega zi, precum si descarcarea si imprimarea retetelor astfel incat cei interesati sa isi poata evalua fiecare masa din punct de vedere al valorilor nutritionale si carbohidratilor.
10 dintre aceste retete vor fi disponibile si pe canalul Accu-Chek de pe Youtube (http://www.youtube.com/AccuChekRo), sub forma unor materiale video cu maestrul bucatar Horia Virlan, incepand cu luna aprilie, precum si pe pagina de Facebook a Accu-Chek (http://www.facebook.com/AccuChekRo).
In cazul particular al celor ce sufera de diabet, monitorizarea alimentatiei si a nivelului glicemiei este cu atat mai importanta avand in vedere ca ceea ce mancam are un impact mult mai mare asupra nivelului de glucoză din sange decat orice alta activitate zilnica.
246 de milioane de oameni din intreaga lume sufera in prezent de diabet si se preconizeaza ca numarul acestora va atinge cifra de 380 de milioane pana in anul 2025. Desi diabetul afecteaza aproape 4% din populatia lumii, multi oameni nu cunosc decat foarte putine lucruri despre aceasta afectiune.
Conform specialistilor, 8.4% dintre romani sufera de diabet de tip I sau de tip II. Aceste statistici plaseaza diabetul printre cele mai intalnite afectiuni din tara noastra cu o evolutie in crestere din cauza stilului de viata modern.
Dr. Simona Tivadar a declarat cu aceasta ocazie:
"In fata rafturilor mereu mai pline si a ambalajelor mereu mai atragatoare devine imperios necesar sa ne auto-responsabilizam si sa ne educam legat de tot ce inseamna o alimentatie sanatoasa. Uneori e nevoie de un efort de vointa ca sa identificam greselile pe care le facem si sa ne schimbam obiceiurile alimentare periculoase, inainte de a ajunge la medic cu afectiuni avansate, care sa necesite ingrijiri medicale complexe si scumpe. Instrumentul online pus la dispozitie de Accu-Chek ne ajuta sa cunoastem valoarea nutritiva a alimentelor, ne da posibilitatea sa preparam retete gustoase si sanatoase si sa ne orientam corect atunci cand facem cumparaturi sau mancam in oras. Iar pentru pacientii cu diabet, alimentatia sanatoasa este cheia unui control eficient al diabetului, alaturi de exercitiile fizice si automonitorizarea glicemiei."

Cu ce incepe un stil de viata sanatos?

Alimentatia corecta este una dintre cele mai importante componente ale unui stil de viata sanatos, alaturi de activitatea fizica.
In cazul persoanelor care sufera de diabet, stilul de viata sanatos si monitorizarea sistematica a valorilor glicemiei sunt esentiale pentru mentinerea sub control a acestei afectiuni si evitarea complicatiilor.
Prin intermediul platformei online Accu-Chek, disponibila pe site-ul http://www.accu-chek.ro/webtool/, pacientii cu diabet, si nu numai, pot gati sanatos si gustos, stiind care sunt valorile nutritionale ale fiecarei mese.
De asemenea, site-ul pune la dispozitie informatii generale referitoare la diabet, managementul diabetului, eventualele complicatii care pot aparea si cum sa le prevenim, prin intermediul unui stil de viata echilibrat.