Grupul Medical Romgermed a organizat astazi, 31 martie, o conferinta de presa in cadrul careia a anuntat atat strategia Grupului pentru anul in curs, cat si modalitatile prin care compania a reusit sa nu fie afectata de criza.
La conferinta au luat parte Ciprian Nicoara - Director General al Grupului Medical Romgermed, doctor Ramona Beloiu - Director Departament de Cercetare, Irina Buta - coordonator Clinicile Romgermed, doctor Georgeta Popescu si doctor Anda Tesniacu - șefe Laboratoare Romgermed.

Experienta de 15 ani, si in slujba pacientilor din Republica Moldova si Bulgaria

Anul 2014 nu reprezinta doar schimbarea de strategie investitionala si expansiunea Grupului Medical Romgermed, ci si aniversarea a 15 ani de existenta. Toata aceasta perioada inseamna un cumul de experienta, pus in slujba pacientului si trecerea peste criza - fara ca aceasta sa fi afectat afacerile grupului. Cu investitii de milioane de euro, care se regasesc atat la nivelul dotarilor, dar si al pregatirii personalului medical din clinici si din laboratoare, Romgermed are acum in plan extinderea peste granite. "Anul acesta vom duce know-how-ul Romgermed im Bulgaria si in Republica Moldova. Stim ca aceste piete sunt cu mult sub nivelul pietei din Romania, insă deopotriva stim ca experienta Romgermed si calitatea serviciilor oferite vor fi in beneficiul pacientului din aceste tari. Pentru ca acesta este scopul serviciilor medicale - sa ofere calitate pacientului, indiferent ca vorbim de actul medical in tari din Occident sau din zona noastra. Nu exista o limita la capitolul investitiei financiare in ceea ce priveste aceasta extindere, fapt pe care il argumentez prin urmatoarele: in primul rand trebuie sa vedem exact specificitatea acestor zone, sa analizam ce trebuie adus in beneficiul pacientului de acolo si apoi vom putea aproxima la cat se ridica investitia. Insa, cu siguranta, vom reveni cu aceste date concrete imediat ce le vom avea", a declarat in cadrul conferintei Ciprian Nicoara.

Investitii de milioane de euro, cheia succesului

Grupul Medical Romgermed a investit continuu, ignorand criza. A mizat pe calitatea actului medical si a oferit mereu servicii la cele mai inalte standarde. Ca si recunoastere a eforturilor depuse de-a lungul timpului, mai ales pe zona de laboratoare, in anul 2013, lantul de Laboratoare Romgermed a fost primul si unicul lant privat care a accesat fonduri europene.
"Profesionalismul personalului, personal in care noi investim continuu, dotarea de ultima generatie, acreditarile RENAR - toate acestea si-au gasit confirmarea prin aceasta accesare de fonduri. Este o recunoastere a faptului ca Grupul Medical Romgermed a investit major in ultimii ani pe zona laboratoarelor medicale. Avem, in acest moment, 20 de laboratoare la nivel national si vom avea in fiecare judet, suntem numarul 1 ca numar de teste de laborator, realizand peste 4 milioane de teste pe an", a declarat dr. Ramona Beloiu.
"Sa nu uitam ca problema exodului medicilor este stringenta in tara noastra. Daca nu le oferi conditii de munca, cursuri de pregatire continue si o oferta salariala pe masura, nu reusesti sa ii pastrezi. Unii pleaca peste granite chiar direct de pe bancile facultatii. Noi tindem ca, pe langa conditiile de munca, aparatura ultraperformanta si training continuu, sa le oferim si salarii pe masura muncii. In piata de munca, medicii castiga intre 200 de euro si 1500 de euro. Noi tindem sa depasim limita maxima", a declarat directorul General al Romgermed.
Tot in 2014, Romgermed va deveni primul furnizor privat de servicii medicale si singura companie de top 3 cu activitate de laborator finantata din resurse proprii care se va extinde in fiecare judet. In prezent, exista un numar de 20 de laboratoare la nivel national.