La inceputul lunii noiembrie 2010, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, au documentat activitatea unei grupari infractionale specializata in comiterea de inselaciuni si falsuri de documente oficiale, in special diplome de licenta si bacalaureat, foi matricole, adeverinte scolare si de absolvire a unor cursuri de calificare, chitante notariale, carti de identitate etc. folosite ulterior de catre diferite persoane in relatiile cu institutiile statului in vederea dobandirii a unor avantaje. Tipul de hartie utilizat la imprimarea documentelor falsificate si specimenele de stampila erau similare unor documente originale, fiind foarte greu de deosebit.
La 17.03.2011 politistii, impreuna cu procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, cu sprijinul Serviciului Special de Interventie Rapidă si al Serviciului Criminalistic din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au efectuat 8 perchezitii domiciliare la adrese din Bucuresti si jud. Arges, unde au fost identificati si ulterior, condusi la sediul Politiei Capitalei sase dintre membrii gruparii, respectiv:
S. Petru de 49 de ani, din Bucuresti, I. Ion de 47 de ani, din jud. Arges, N. Tudor de 38 de ani, D. Silviu de 69 de ani, B. Corina de 44 de ani si M. Constantin de 58 de ani, toti din Bucuresti.