Cotidianul.ro: Unul dintre motivele pentru care Ponta s-ar fi grabit sa-si imparta Procuratura cu Basescu

Scandalos

Graba lui Victor Ponta de a face propuneri pentru sefia Parchetelor prin intelegere cu Traian Basescu nu ar fi straina de interese directe ale premierului in acest caz, afirma surse politice.
Ponta are pe numele lui o plangere pentru plagiat la Parchetul General pe care va trebui sa o solutioneze omul pe care el l-a propus astazi la conducerea institutiei. Procurorii de la Parchetul General au inceput deja sa cerceteze acest caz, ceea ce l-ar fi determinat pe Ponta sa decida inlaturarea lui Daniel Morar cat mai repede din fruntea acestei institutii si inlocuirea lui cu un om care i-ar putea fi favorabil, Tiberiu Nitu, conform surselor citate.
Pe 23 august anul trecut, Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru au anuntat ca au depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva premierului pentru plagiat.
Zilele trecute, in presa a aparut informatia ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) expertizarea unei carti publicate de Victor Ponta si acuzata de plagiat, a confirmat pentru HotNews.ro Razvan Casmoiu, directorul Directiei de Expertize, Constatari, Economic si Organizare din cadrul ORDA. Informatia a fost publicata initial de revista Kamikaze, iar Casmoiu a declarat pentru sursa citata: "Avem o solicitare, intr-adevar".
"Nu va pot da detalii referitor la aceasta lucrare pentru ca este in curs de expertizare si vrem sa respectam procedura", a afirmat Razvan Casmoiu. In ceea ce priveste procedura in acest caz, Casmoiu a explicat ca expertii ORDA constata "ceea ce este in lucrare, dupa care organele de cercetare penala, procurorii fac incadrarile". In acest caz, rezultatul expertizei se intoarce la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care pe baza raportului ORDA stabileste incadrarea juridica.