Ziare.com: Gigi Becali nu a fost la slujba oficiata duminica, la Rahova

Gigi Becali nu a mers la slujba de liturghie oficiata de Prasfintitul Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, la capela Penitenciarului Rahova, in prima duminica de cand se afla dupa gratii.
Informatia a fost facuta publica de reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, care au tinut sa precizeze ca ierarhul merge periodic la Penitenciarul din Rahova si ca prezenta sa acolo nu are nicio legatura cu Gigi Becali.
"Nu a fost vorba de o vizita supriza, ci de uneveniment care se intampla periodic. Parintele Varsanufie oficiaza periodic slujbele in cele patru biserici ale penitenciarelor din tara", a spus Parintele Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane, la Romania TV, adaugand ca latifundiarul din Pipera nu a fost prezent duminica la slujba.
De asemenea, Parintele Stoica a tinut sa precizeze ca ultima oara cand PS Varsanufie a mers la Rahova a fost pe data de 5 mai si ca programul liturgic se stabileste cu mult timp inainte.
"Ultima oara a fost pe 5 mai, a oficiat acolo a doua Inviere a Domnului. La penitenciarul Rahova este o biserica care se afla in curs de pictare, iar parintele Varsanufie supravegheaza aceasta lucrare. Nu a fost nimic iesit din comun prezenta parintelui Varsanufie. Sfanta liturghie a fost programata inainte de duminica trecuta. Nu are nicio legatura cu domnul Becali", a mai spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei.
De asemenea, reprezentantul BOR a conformat ca Gigi Becali a donat Patriarhiei 2 milioane de dolari, bani folositi pentru lucrarile pregatitoare ale construirii Catedralei Mantuirii Neamului, ca este membru activ al Parohiei Pipera si ca a ajutat la construire bisericii de acolo si a multor altora din tara.
Gigi Becali se afla la penitenciar de la inceputul saptamanii, fiind condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN.
Inainte de a pleca dupa gratii, Gigi Becali le-a transmis femeilor din familia sa mearga la biserica in fiecare duminica, insa el nu a facut acelasi lucru in prima duminica de detentie.