La data de 5 iunie 2011, in jurul orei 16.00, Serviciul Furturi de Autovehicule a fost sesizat cu privire la faptul ca politisti din cadrul Sectiei 13 Politie l-au depistat pe Bdul Th. Pallady, sectorul 3, pe R. DAVID de 44 de ani din jud. Ilfov, care a sustras un autoturism marca Dacia 1310.
La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule care a efectuat cercetarea.
R. DAVID a fost condus la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule unde, in urma investigatiilor, s-au stabilit urmatoarele:
In noaptea de 04/05.06.2011, in jurul orei 01.30, cel in cauza a sustras autoturismul marca Dacia 1300 din Bdul Nicolae Grigorescu, sectorul 3, deplasandu-se cu acesta pe Bdul Th. Pallady fara a poseda permis de conducere, iar in dreptul unui imobil l-a abandonat deoarece a ramas fara benzina.
Intrucat nu avea nici o suma de bani la el s-a deplasat intr-o localitate din jud Ilfov unde a solicitat sprijinul unui prieten de-al sau, pentru a-l insoti in Bucuresti si a lua autoturismul pe care il furase, spunandu-i acestuia ca l-a cumparat de la o cunostinta.
In timp ce impingeau autoturismul furat cu scopul de a ajunge la cea mai apropiata statie de alimentare cu combustibil au fost depistati de catre politisti.
Prejudiciul cauzat, estimat la suma de 3 000 lei, a fost recuperat in totalitate.
Cercetarile au fost continuate de politisti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule cu R. David in stare de retinere, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si conducere a unui autoturism pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere, fiind prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 si Judecatoriei Sector 3 care a emis mandat de arestare preventiva.