Ieri, 07.12.2010, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au prins in flagrant un politist bucurestean in timp ce primea 2.000 lei din suma de 8.700 euro pretinsa de la un cetatean pentru a propune solutia de neincepere a urmaririi penale intr-un dosar penal. Flagrantul a fost organizat ca urmare a denuntului depus de cetatean la Directia Generala Anticoruptie.
In fapt, in luna octombrie a.c., cetateanul S.A. a fost chemat la Sectia 9 Politie - Bucuresti de catre agentul de politie G.C. care i-a comunicat ca exista o plangere impotriva sa ca urmare a unei altercatii avute in urma unui incident in trafic. Politistul a precizat ca are declaratiile a trei martori si l-a amenintat pe denuntator ca risca sa fie arestat si expulzat din tara, S.A. nefiind cetatean roman.
Ulterior, politistul i-a solicitat denuntatorului 8.700 euro, din care 3.000 euro pentru a convinge martorii sa-si schimbe declaratia, 700 de euro pentru a nu da in lucru dosarul in lunile decembrie si ianuarie si 5000 de euro pentru a propune solutie de neincepere a urmaririi penale. La data de 07.12.2010, cei doi s-au deplasat in jud. Ilfov sub pretextul ca agentul de politie doreste sa ii vanda denuntatorului un teren. Cu aceasta ocazie, inculpatul i-a cerut lui S.A. sa faca rost urgent de suma solicitata si a refuzat suma de 2.000 lei oferita pe loc, motivand ca e prea putin. Dupa aproximativ o ora, agentul de politie l-a contactat telefonic pe cetatean si i-a cerut sa ii aduca banii pe care ii are. Dupa primirea banilor pretinşi, politistul a fost prins in flagrant de ofiterii D.G.A. si procurorul de caz.
In urma flagrantului, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale fata de G.C. pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, fapta prev. si ped. de art. 254 alin. 1 Cod Penal, rap. la art. 7 alin 1 din Legea 78/2000, dispunand totodata masura retinerii pentru 24 de ore.
Astazi, 08.12.2010, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.