Politistii au retinut doi barbati, tata si fiu, din judetul Mures, care sunt acuzati ca au plasat pe piata din Gorj trei bancnote false de 100 de lei.

Doi barbati, tata si fiu, din judetul Mures, au fost depistati in trafic de politisti din Targu Jiu avand asupra lor 30 de bancnote posibil falsificate, in cupiura de 100 de lei. Oamenii legii au fost sesizati miercuri ca doi barbati au plasat in Piata 9 Mai din municipiu doua bancnote in cupiura de 100 de lei, posibil falsificate, un caz similar fiind semnalat in aceeasi zi si pe raza localitatii Motru. Urmare a datelor obtinute pe parcursul anchetei, s-a stabilit ca suspectii se deplasau cu un autoturism inmatriculat in judetul Mures. In jurul orei 20.00, politistii Biroului Rutier Targu Jiu, care actionau pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu din municipiu, au identificat si oprit autoturismul cu care se deplasau suspectii. In autovehicul au fost identificati R.L., de 37 de ani, si R.R., de 20 de ani, ambii din comuna Pasareni, judetul Mures.

Zeci de bancnote false

Dupa ce au perchezitionat autoturismul celor doi, oamenii legii au mai gasit 30 de bancnote false. "Cu ocazia controlului, in autovehicul au fost depistate 30 de bancnote de 100 de lei, posibil contrafacute. Cercetarile au fost preluate de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Gorj, care, urmare a probatoriului administrat, au dispus retinerea celor doi suspecti pe baza de ordonanta pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si falsificare de moneda. Suspectii au fost introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Gorj, iar maine (ieri - n.r.) vor fi prezentati cu propunere de arestare preventiva Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu", a declarat Daniel Tica, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj. Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Gorj continua cercetarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor.

Au pacalit vanzatoarele din piata

Politistii comunitari care activeaza in zona 9 Mai au fost anuntati de doua comerciante ca au primit bani falsi de la doi barbati care vroiau sa cumpere produse lactate, fructe si legume. Cei doi au reusit sa pacaleasca doua vanzatoare, de la care s-au aprovizionat cu branza si legume. Una dintre ele s-a prins ca bancnota de 100 de lei este falsa si a anuntat politia. "Am simtit ca bancnota era mai groasa. Avea si alta culoare. Eu am mai patit-o si de asta i-am spus ca ii dau branza doar daca vine cu bani potriviti. A zis ca se duce sa schimbe si dus a fost. Intre timp, vecina mi-a spus ca ea i-a dat branza si restul de la 100 de lei barbatului care era cu cel care imi oferise mie banii. Am luat banii, am vazut ca nu sunt in regula si am anuntat politistul comunitar. Toti comerciantii din piata am verificat si, astfel, am gasit alta hartie falsa", a spus vanzatoarea.