MAGAZIN: O inteligenta nepamanteana ne urmareste? (Autor: DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Inconjurat de omuletii gri
Un caz de tip "rapire" a fost raportat de o persoana care, in mod repetat, in timp ce dormea cu sotia sa, s-a trezit paralizat si inconjurat de fiinte de tipul omuletilor gri. Martorul sustinea ca fiintele i-au introdus ceva in torace si in abdomen. L-a durut, dar nu s-a putut opune. Sanchez a investigat personal acest caz, vorbind separat cu martorul si cu familia. S-ar mai fi putut face o incercare de regresie hipnotica, dar martorul nu a fost de acord. Sotia si copiii nu au observat nimic neobisnuit. Nu existau alte dovezi concrete pentru a sustine cazul de rapire, asa ca acest caz a fost arhivat.
Cridovni este pregatit si pentru cazurile in care ar fi utila o regresie hipnotica. Dispune de medici, psihiatri si psihologi, care ar putea face aceasta operatie, pentru a da un aviz profesional celor afirmate de martor, dar pana in momentul interviului nu a fost efectuata nici o regresie hipnotica. Nici nu au aparut situatii in care sa fi fost ceruta utilizarea unor astfel de tehnici.
A mai fost un caz, in care o fata a fost la o petrecere aniversara, in casa unui prieten. S-au jucat de-a v-ati ascunselea; fata a mers cu aceasta ocazie pe un teren viran. A sustinut apoi ca a vazut acolo o nava spatiala, a intrat in ea si s-a intalnit aici cu fiinte care au invitat-o sa examineze interiorul. Apoi, fata s-a speriat si a coborat pe scara pe care se si urcase in nava, s-a intors inapoi la petrecere si a povestit intamplarea mamei si familiei. Au iesit atunci cu totii pentru a verifica terenul si a vedea nava, dar nu au gasit nimic. Cei de la Cridovni au fost informati cu privire la acest caz si au mers la fata locului, dar nici ei nu au putut gasi urme sau semne care sa confirme povestea. Apoi, a fost realizata o investigatie psihologica asupra fetei, cu permisiunea parintilor ei, pentru a putea identifica ce este adevarat in ce povestise. Din nou, nu s-au putut gasi indicii care sa confirme cele spuse de ea.
Psihologii si psihiatrii profesionisti la care face apel Comisia, pot determina daca un martor este credibil sau nu. Cridovni nu are un protocol sau o procedura standard special pentru cazurile de rapire, dar i se cere martorului sa treaca printr-un interviu cu psihologi recomandati. Martorului i se pun mai multe intrebari, raspunsurile fiind apoi analizate atent. Uneori, sunt oameni care au tulburari psihice iar specialistii pot detecta asta.
Exista si in Uruguay, ca peste tot, "contactati" sau oameni care pretind ca sunt in contact cu extraterestrii ori de cate ori doresc. Cridovni nici nu incurajeaza, nici nu descurajeaza aceste tipuri de convingeri. Oamenii sunt liberi sa pretinda orice doresc. Comisia vrea doar sa afle, intr-o maniera cat mai profesionista, procentul de adevar continut in afirmatiile din marturiile si rapoartele catre ea. Colonelul Sanchez crede ca 99,9% dintre aceste cazuri nu corespund adevarului, mai exact, niciunul dintre cei care pretind a fi contactati n-ar putea dovedi stiintific asta. Asa cum spune el, sunt de fapt oameni de treaba, dar care par sa aiba o perceptie sau un comportament diferit de al altor persoane.
Raspunzand la o alta intrebare, Ariel Sanchez afirma ca el crede in existenta unor forme de viata inteligenta in alte sisteme planetare. Trebuie sa existe si alte forme de viata din Univers, cum ar fi microorganisme, celule sau orice altceva. Intr-o anumita masura, s-a dovedit deja ca pe Marte a existat o forma de viata. S-a gasit acolo chiar si apa. Se pare ca apa a fost gasita chiar si pe Luna, sub crusta de la suprafata. Ar putea, la fel de bine, sa existe - in alta parte - si viata inteligenta.
(Va urma)