Emil Florescu a participat recent la targul traditional organizat in curtea Muzeului Taranului Roman.
"Eliminarea accizelor la distilatele din fructe ar avea ca efect o dezvoltare fara precedent a satului din zona de deal. Aceasta ar trebui corelata cu o pomicultura efectuata in sistem ecologic. Ca urmare a acestei masuri ar creste suprafetele plantate cu pomi, ar fi atrasi in activitatea pomicola un numar mai mare al fortelor de munca, mediul ar avea de castigat, pomiculotorii ar avea posibilitatea sa duca o viaat decenta, sa-si plateasca contributiile la sanatate si la pensie. Prin lucrarea livezilor in sistem ecologic s-ar permite recuperarea fructelor deteriorate din distilare, nu s-ar otravi pasaile care se hranesc cu omizi, nu s-ar infecta apele, ecosistemul si statul ar avea de castigat. Dezvoltarea pomiculturii in sistem ecologic antreneaza pe langa activitatile necesare intretinerii livezilor si dezvoltarea zootehniei. Intre randurile de pomi exista rastavuri cu fan care se coseste si care e hrana pentru vite. Vitele produc gunoi de grajd care e folosit ca ingrasamant pentru livezile pomicole. Cresterea suprafetelor pomicole implica si cresterea numarului de animale", ne-a spus Emil Florescu.
Acesta a venit la targul traditional organizat la MTR cu palinca, dar si cu pere si gutui, soiuri autohtone din livezile intretinute in sistem ecologic.
"Am adus si magiun din mai multe soiuri de prune: la 8 RON, 10 RON si 12 RON. Cel mai bine a mers la acest targ tuica batrana", a adaugat Emil Florescu.